• Top Stories

    Δυστοκία στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

    • NewsRoom


    Δυστοκία παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην ανεύρεση του προσώπου που θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος, κόντρα στη δυνατή γαλάζια υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη. Η Κουμουνδούρου δεν έχει καταλήξει ακόμη σε υποψηφιότητα, παρά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις αρχές του προηγούμενου μήνα πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έπρεπε να είναι έτοιμη η λίστα με τις υποψηφιότητες για τους βασικούς μεγάλους δήμους.

    Η αρχική απόφαση για στήριξη του αρχιτέκτονα Νίκου Μπελαβίλα «κόλλησε» στην απροθυμία του ίδιου να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο αναπληρωτής καθηγητής Πολεοδομίας στο ΕΜΠ και μέλος της Γραμματείας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνα ΑΕ», με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης.

    Ο ίδιος ο κ. Μπελαβίλας με ανάρτηση στο Facebook έδειξε την απροθυμία του για την πρόταση να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων λέγοντας: «… με συναίσθηση ότι ανέλαβα την ευθύνη για να προχωρήσουν όσα περιγράφονται πιο πάνω, προφανώς δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψω το πόστο που μου ανατέθηκε για οποιοδήποτε άλλο. Η ‘Ανάπλαση’ είναι εδώ για να συνεργαστεί και με τον Δήμο Αθηναίων προς αυτή την κατεύθυνση, με όποιον βρίσκεται στο τιμόνι του σήμερα, αλλά και με όποιον βρεθεί εκεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

    Από τη στιγμή που η υποψηφιότητα Μπελαβίλα δεν προχωράει στο τραπέζι υπάρχουν τα ονόματα της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

    Η κ. Κουντουρά θεωρείται μια καλή λύση, καθώς είναι πρόσωπο που κράτησε ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, ενώ η θητεία της στο υπουργείο Τουρισμού κρίνεται θετική. Παράλληλα, θεωρείται ότι μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από τα κεντροδεξιά.

    Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται και αυτή ένα δυνατό χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπο νέο χωρίς φθορά, προσεκτική και με ήπιο δημόσιο λόγο, που θα μπορούσε -εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ- να επαναλάβει την καλή πορεία που είχε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιες άλλες υποψηφιότητες «κλείδωσαν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσαν τα ονόματα: Ποιους στηρίζει η ΝΔ στους μεγάλους δήμους



    ΣΧΟΛΙΑ