• Top Stories

    Δίνει συνέχεια ο Κοτζιάς: Υπάρχουν κι άλλα απειλητικά sms του Πάνου Καμμένου

    • NewsRoom


    Να ανακαλέσει ή να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του κάλεσε τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News24/7, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την εξής δήλωση: «Οι κύριοι Κοτζιάς και Καμμένος, όχι μόνον αλληλοεκβιάζονται, αλλά και υβρίζονται πλέον με όρους χαμαιτυπείου. Θα ήταν άνευ σημασίας, αν δεν επρόκειτο για τους δύο ανθρώπους που διαχειρίστηκαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα ζωτικότερα συμφέροντα της χώρας: Την εξωτερική της πολιτική και την ασφάλειά της. Ακόμα και μετά την απομάκρυνσή τους βλάπτουν τη χώρα. Τη διασύρουν διεθνώς. Αυτούς, όμως, επέλεξε ο κ. Τσίπρας. Αυτούς εμπιστεύθηκε. Να τους χαίρεται».

    Ο κ. Κοτζιάς στην συνέντευξή του, έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και αγωγή κατά του  Πάνου Καμμένου, και δήλωσε αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για άλλους, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του και τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου χώρου.

    «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί τρίτους. Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί» είπε και υπογράμμισε:

    «Εγώ καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει, διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται, υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει».

    «Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και το «πώς αντιμετωπίζεται -αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη- η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου, που υιοθέτησε η ΝΔ, «ψεύδη», με τα οποία «ο κύριος αυτός και το κόμμα της ΝΔ έχουν σκοπό να προσβάλουν εμένα, καθ’ ότι με παρουσιάζουν ως πρόσωπο που διαπράττει ποινικά αδικήματα, της εξύβρισης και του εκβιασμού, χωρίς πραγματικά περιστατικά».

    Αποσαφήνισε, δε, ότι «δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο, αλλά για δημόσια προσβολή σε έναν άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατεύσει τη δημοκρατία στο δημόσιο χώρο και το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της τιμής και της αξιοπρέπειας του» υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο ο θύτης με το θύμα:

    «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα στην εποχή, όπου μια γυναίκα που βιάζεται φταίει αυτή, γιατί έκανε ‘κολπάκια’ ή ένας άνθρωπος, ο οποίος εκδιώχνεται από τη δουλειά του φταίει αυτός επειδή είναι εξ ορισμού άθλιος» είπε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα απειλητικά SMS, είπε ότι υπάρχουν και άλλα με ανάλογη απειλητική λειτουργία, παρατήρησε δε, ότι «το όλο κλίμα δεν είναι καλό, όπως δεν είναι καλά και τα δημοσιεύματα σε ορισμένα sites και σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα για τις ίδιες υποθέσεις, τα οποία επικαλείται ο κατηγορούμενος, όπως δεν ήταν καλά πράγματα και οι σφαίρες και τα αίματα που ελάμβανα».

    Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η ζωή μου και εγώ να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και να θεωρείται αυτό εκβιασμός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Κοτζιάς: Έχω κάνει έξι χειρουργεία καρκίνου, δεν το έχω πει ποτέ δημόσια (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Είναι υπεύθυνος αν συμβεί κάτι σε μένα και την οικογένειά μου

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ μετά την μήνυση: Και ο Καμμένος μπορεί να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα Κοτζιά



    ΣΧΟΛΙΑ