ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει ενέργειες εις βάρος της Γαλλίας σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Focus.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιπλέον δαπάνες στις οποίες προέβη ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και επανέλαβε ότι η Γαλλία παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια πλην του 2017.
«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα» υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος διαφωνώντας με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα.
Ο Έτινγκερ πρόσθεσε επίσης ότι Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: CNBC: Η «μάχη» για το ελληνικό χρέος στην ΕΕ: Γαλλία vs Γερμανίας και συμμάχων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξηγήσεις από την Ιταλία ζητά η Κομισιόν: «Γιατί το δημόσιο χρέος σας δεν μειώνεται»;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα