• Κοινωνία

    Δίκη Ζαφειρόπουλου: «Τρόμος» στο δικαστήριο όταν έβγαλε στυλό ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Ανθρώπινο κλοιό γύρω από τους 3 Αλβανούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δημιούργησαν πάνοπλοι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κακουργιοδικείου της Αθήνας.

    Η αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ. Σε αυτές οι Αλβανοί φέρονται να σχεδιάζουν την απόδραση τους κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.

    Επιπλέον, φέρονται να σχεδίαζαν δολοφονική επίθεση μέσα στο δικαστήριο, στον Μάκη Βορίδη, που είναι εκ των συνηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου ποινικολόγου, χρησιμοποιώντας στυλό που θα είχαν προσαρμόσει λάμες.

    Έβγαλε…. στυλό ο Αλβανός

    Οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν φάνηκαν να αιφνιδιάζονται σήμερα όταν ο φερόμενος ως αρχηγός της αποκαλούμενης μαφίας των φυλακών, ξαφνικά έβγαλε από την τσέπη του ένα… στυλό.

    Αμέσως ένας αστυνομικός του το άρπαξε από το χέρι και βγήκε έξω από το δικαστήριο για να το ελέγξει. Προφανώς και δεν βρήκε κάτι ύποπτο διότι λίγο αργότερα, επέστρεψε το στυλό στον κατηγορούμενο για να γράψει κάτι που ήθελε κι όταν τελείωσε, για καλό και για κακό, του τον ξαναπήρε.

    Ενδεικτικό των μέτρων ασφάλειας μέσα στο δικαστήριο είναι ότι ο κ.Βορίδης συνοδευόταν από τρεις αστυνομικούς ενώ όση ώρα παρέμειναν μέσα στην αίθουσα οι Αλβανοί κρατούμενοι, οι άνδρες των ΕΚΑΜ, με τη θέση τους μπροστά από τους κατηγορουμενους, προστάτευαν δικαστές και συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

    «Δεν ήξερα για εκβιασμό του Φλώρου»

    Ως μάρτυρας κατέθεσε ο δικηγόρος Θοδωρής Παναγόπουλος, που αιφνιδίως πριν από δύο ημέρες παραιτήθηκε από συνήγορος του 65χρονου προφυλακισμένου πλέον δικηγόρου που είχε δεχθεί δολοφονική απόπειρα από τους Αλβανούς και τώρα κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία τους.

    Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα ραντεβού που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον 65χρονο δικηγόρο αλλά και στις συνεννοήσεις μεταξύ των δικηγόρων των βασικών πρωταγωνιστών της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου και της Energa.

    «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. προφυλακισμένος δικηγόρος ) με τον κατηγορούμενο δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση», κατέθεσε ο δικηγόρος. «Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα… Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση».

    Ο κ. Παναγοπουλος αρνήθηκε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει χρήματα από τον Αρη Φλώρο για να κλείσει η υπόθεση και κατονόμασε άλλον δικηγόρο ότι εκείνος «ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου. Είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού».

    «Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε , κρίμα δεν το θυμάται », φώναξε από το εδώλιο ο ένας κατηγορούμενος.

    Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετά την απόπειρα σε βάρος του «φοβόταν και τη σκιά του» συμπληρώνοντας πως θεωρεί πως όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Η συγκλονιστική κατάθεση για τα τελευταία λεπτά του δικηγόρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης Φλώρος: Τι κατέθεσε για το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ