• Κοινωνία

    Δίκη δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Η συγκλονιστική κατάθεση για τα τελευταία λεπτά του δικηγόρου

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Τα δραματικά λεπτά που οδήγησαν στη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας ο συνεργάτης του. Ο νεαρός δικηγόρος ήταν παρών στο μοιραίο ραντεβού με τους δύο Αλβανούς και βρέθηκε και ο ίδιος κάτω από την απειλή των όπλων τους.

    “Με σκοτώσανε…”, ήταν τα τελευταία λόγια που του είπε ο άτυχος ποινικολόγος την ώρα που ο συνεργάτης του έβλεπε την τεράστια κηλίδα αίματος στο στήθος και εναγωνίως τον ρωτούσε εάν είναι καλά.

    Ο δικηγόρος ήταν ο μοναδικός συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που βρισκόταν μαζί του στο γραφείο, στο έκτακτο ραντεβού με τους Αλβανούς .

    Είχαν τηλεφωνήσει το ίδιο πρωί ζητώντας ραντεβού για υπόθεση ληστείας.

    Η κατάθεση του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου

    Λεπτό προς λεπτό ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας περιέγραψε:

    “Γύρω στις 18.35 χτύπησε το κουδούνι και ήρθαν και είπαν ότι πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση και ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φαντασιακή ιστορία. Με αυτά που έλεγαν καταλάβαινες ότι δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ.Ζαφειρόπουλου που τους είπε “εδώ είμαστε σοβαρό γραφείο, αν δεν πείτε λεπτομέρειες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεση”. Εκείνοι τον πίεζαν να αναλάβει και τον ρωτούσαν πόσα λεφτά θέλει. Τελικά, κάποια στιγμή ο δράστης που φυγοδικεί (σσ Μάτα) του είπε αν γίνεται να σου δώσουμε μία μικρή προκαταβολή, “να πας να δεις και να μας πεις αν αναλαμβάνεις”.

    Τότε πήγε όπως είπε στο αυτοκίνητο να πάρει τα λεφτά για την προκαταβολή. Μετά επέστρεψε, ζήτησε να πάει και πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στο χώρο έβγαλαν και οι δύο κατηγορούμενοι τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου. “Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο” είπαν στον κ. Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε “εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε”.

    Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν που μένει ο Αρ. Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Την ώρα που πηγαίναμε στο στο γραφείο του, ο Μάτα είπε στον κ. Ζαφειρόπουλο “να τον προσέχεις” εννοώντας τον Ιμπραχήμ.

    Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε που είναι. Με ήρεμο ύφος ο κ.Ζαφειρόπουλος τους είπε “πάρτε ό, τι θέλετε!”. Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας. Έβγαλε ο κ. Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε.

    Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο. εάν έχει μπουτόν για το συναγερμό και πού είναι οι κάμερες. Ρώτησε και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε “εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!. ” Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ζήτησε και ο Μάτα τα κινητά μας τηλέφωνα”.

    Ο νεαρός δικηγόρος κατέθεσε ότι ο ένας Αλβανός, με την απειλή όπλου, τον οδήγησε σε ένα άλλο γραφείο. Ο άτυχος ποινικολόγος έμεινε πίσω.

    “Όταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ “ρίξτου μία στο πόδι”. Όταν ήμασταν μόνοι με Μάτα του είπα “τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι τη δουλειά του, κάνει” και μου απάντησε “πρέπει να φύγει το μήνυμα”. Μου είπε “δε θα σου κάνουμε κάτι”. Θα βγεις μόλις φύγουμε από το το γραφείο. Πριν κλείσει την πόρτα άκουσα ένα θόρυβο, μάλλον ήταν από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο κ. Ζαφειρόπουλο “είστε καλά;”. Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν “με σκοτώσανε”. Είχε χλομιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του. Του είπα να καθίσει στο γραφείο.

    Άρχισα να παίρνω τηλέφωνο να έρθει βοήθεια. Βγήκα έξω και κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα είχε καταλήξει”.

    Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Απριλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρης Φλώρος: Τι κατέθεσε για το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλές και εντάσεις στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ