• Κοινωνία

    Δίκη Παντελίδη: Οδηγός του τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου επιμένει η οικογένεια του τραγουδιστή

    Παντελής Παντελίδης

    Παντελής Παντελίδης


    Επιμένει η οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν η συνεπιβάτης του, Φρόσω Κυριακού.

    Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου συζητήθηκε και η αγωγή αποζημίωσης της οικογένειας του θύματος σε βάρος της νεαρής γυναίκας, κατέθεσε ο ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του τραγουδιστή, Αν. Θεοδωρίδης και υποστήριξε:

    «Είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει. Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης στο αίμα του θύματος, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα».

    Για τον ιατροδικαστή, το πιο σημαντικό στοιχείο για το ποιος οδηγούσε είναι, όπως κατέθεσε, ότι το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ήταν του τραγουδιστή:

    «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αίμα αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη. Όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της».

    Στο μάρτυρα επισημάνθηκε ότι οι καταγγελίες της οικογένειας για τον οδηγό του αυτοκινήτου έχουν μπει στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Για την αγωγή αποζημίωσης της Φρόσως Κυριακού κατέθεσε ο πατέρας της:

    «Δεν οδηγούσε η κόρη μου.

    Για να φτάσουν από τη χαρτοπαιχτική λέσχη στο αμάξι μεσολαβούσε μία απόσταση 30 μέτρων. Τους χαιρέτησαν στην πόρτα. Ο Παντελίδης περπατούσε κανονικά , όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο.

    Όταν στο νοσοκομείο της είπαν ότι υπήρχε καταγγελία ότι οδηγούσε εκείνη και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη, κατέρρευσε ψυχολογικά.

    Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε το κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει. Η κόρη μου νοσηλεύθηκε 6 νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας.»

    Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα Παντελίδη

    Mίνα Αρναούτη: Το αστρονομικό ποσό που διεκδικεί από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

    Ραγδαίες εξελίξεις: Σε ανωμοτί κατάθεση τα αδέλφια Λεβέντη, ο Κ. Περογιαννάκης και ο Β. Τραφαλής για τον βιασμό της 24χρονης



    ΣΧΟΛΙΑ