• Κοινωνία

    Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα Παντελίδη

    δίκη Παντελίδη Παντελής Παντελίδης


    Ποιος έχει αστικές ευθύνες, ποιος και από πού πρέπει να αποζημιωθεί για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον δημοφιλή τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη αναζητά σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Εκεί συζητούνται αυτή την ώρα οι αγωγές της οικογένειας του τραγουδιστή, των δύο συνεπιβάτιδων του στο πολυτελές τζιπ και της ασφαλιστικής εταιρείας.

    Η κάθε πλευρά διεκδικεί δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση επικαλούμενη διαφορετικούς ισχυρισμούς για το μοιραίο ξημέρωμα, έξι χρόνια πριν.

    Πρώτη συζητείται η αγωγή της Μίνας Αρναούτη.

    «Η κόρη μου δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία», κατέθεσε η μητέρα της στο δικαστήριο και μίλησε για τις επιπτώσεις που είχαν στην ψυχολογία της οι 144 ημέρες που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό.

    «Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου».

    Με την αγωγή της κατά της ασφαλιστικής εταιρεία του αυτοκίνητου που οδηγούσε ο Παντελίδης, η Αρναούτη ζητάει 1.164.137 ευρώ αποζημίωση. Συγκεκριμένα διεκδικεί 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για διαγυγόντα κέρδη- εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης και επιπλέον έξοδα για νοσήλια και αποκλειστικές νοσοκόμες.

    Μετά από ένα μήνα που κατέβηκε στο θάλαμο του νοσοκομείου, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τι γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί για το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκκαλα, με σωληνάκια και σίδερα».

    Συγκινημένη η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τι της είπε η κόρη της για το τραγικό συμβάν, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο τραγουδιστής δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει.

    Δικηγόρος: Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

    Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

    Δικηγόρος: Τι σας είπε;

    Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της.

    Η δεύτερη κοπέλα που τραυματίστηκε στο τροχαίο, η Φρόσω Κυριάκου, διεκδικεί με αγωγή της 94.630 ευρώ (80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και το υπόλοιπο για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.)

    Η οικογένεια Παντελίδη, που επιμένει ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου διεκδικεί με αγωγή από εκείνην, όπως και κατά της ασφαλιστικής, αποζημίωση 600.000 ευρώ.

    Αγωγή έχει καταθέσει και η ασφαλιστική εταιρεία κατά της οικογένειας Παντελίδη, διεκδικώντας το ποσό που ενδεχομένως θα κληθεί να καταβάλλει στις δύο γυναίκες, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού.

    Διαβάστε επίσης:

    Mίνα Αρναούτη: Το αστρονομικό ποσό που διεκδικεί από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

    Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση στον μάρτυρα που κατέθεσε ότι οδηγούσε ο τραγουδιστής

    Βιασμός 24χρονης: Πόσα πλήρωσαν τα αδέλφια Λεβέντη και η παρέα τους στο ξενοδοχείο για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι



    ΣΧΟΛΙΑ