• Κοινωνία

    Δεν αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός


    Το 2027 ο Σάββας Ξηρός θα μπορεί να διεκδικήσει την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για τα βαριά εγκλήματα του. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά που, με  βούλευμά του, απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου λόγω αναπηρίας που ξεπερνά το 90%.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου αναγνώρισαν στον Ξηρό ότι έχει σοβαρή αναπηρία που εμπίπτει στο περίφημο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα για τις πρόωρες αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας.

    Ωστόσο έκριναν ότι ο καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν αφεθεί ελεύθερος.

    Απορριπτική ήταν και η πρόταση του αντεισαγγελέας Εφετών προς το δικαστικό συμβούλιο. Εκείνος ωστόσο κρίνει ότι ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το
    εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την κρίση του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν έχει μετανοήσει κι αν αφεθεί ελεύθερος, θα καταστεί πόλος έλξεως και θα γίνει καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος για τρομοκρατικές ενέργειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΗΠΑ: Να μην αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάββας Ξηρός: Αν είχα καριέρα και λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση – Με βραχιολάκι δεν βγαίνω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάββας Ξηρός: Ζητά να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας



    ΣΧΟΛΙΑ