• Top Stories

    Χάος στο μετρό: Πότε θα κλείσουν οι μπάρες;

    • NewsRoom


    Χάος με την λειτουργία του μετρό αφού ούτε σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, έκλεισαν οι μπάρες, δημιουργώντας αναταραχή και αγανάκτηση στους πολίτες που καταβάλλουν προσπάθειες να μάθουν και να λειτουργήσουν το νέο σύστημα ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων χωρίς ανταπόδοση.

    το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι για ακόμη μία φορά εκτός χρονοδιαγράμματος.

    Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οφειλόταν στην έκδοση καρτών σε περίπου 50.000 ανέργους, ωστόσο η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα είναι περισσότερα με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατο το να κατέβουν οι μπάρες.

    μετρο

     Τα εμπόδια – προβλήματα

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι μπάρες δεν πρόκειται να κλείσουν διότι δεν έχει εξασφαλιστεί η στοιχειώδης ασφάλεια, όπως για παράδειγμα τα συστήματα πυρανίχνευσης που θα ανοίγουν τις μπάρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Υπάρχουν βέβαια κι άλλα θέματα, όπως οι ελλείψεις σε ρολάκια, που ανάγκαζαν τους εργαζομένους να ψάχνουν μέχρι και στα σκουπίδια εισιτήρια προκειμένου να τα επαναφορτίσουν.

    Στο ίδιο πλαίσιο, το μειωμένο προσωπικό που σε αυτή τη φάση απασχολείται στην «ενημέρωση» των επιβατών, για το πώς δηλαδή θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ προβλέπει έναν υπάλληλο σε κάθε είσοδο – έξοδο, ούτως ώστε να πραγματοποιεί τους ελέγχους.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει πιθανότητα να κατέβουν οι μπάρες αυτόν τον μήνα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, κυρίως λόγω των πολλών προβλημάτων που μένουν άλυτα.

    Σημειώνεται ότι οι μόνοι σταθμοί στους οποίους έχουν “πέσει” οι μπάρες και λειτουργεί ομαλά το νέο ηλεκτρονικό σύστημα είναι αυτοί των Αγίου Αντωνίου, Αεροδρομίου, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνα, Αγίου Δημητρίου και Αιγάλεω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυλόπουλος (Αττικό Μετρό): Η Θεσσαλονίκη και θα κρατήσει τα αρχαία και θα έχει μετρό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΣΑ: Ηλεκτρονικά εισιτήρια και σε περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλειστή για 15 ημέρες θα παραμείνει η διώρυγα της Κορίνθου



    ΣΧΟΛΙΑ