• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χάος με τα κρούσματα στη Ρωσία: Από ρωσική πτήση πάνω από τα μισά κρούσματα που ανακοίνωσε η Κίνα


    Πάνω από τα μισά κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η Κίνα προέρχονταν από πτήση προς τη Σαγκάη, προερχόμενη από τη Ρωσία, στις 10 Απριλίου, γεγονός που υποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η επιδημία στη Ρωσία.

    Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, 51 από τα 52 εισαγόμενα κρούσματα το Σάββατο ήταν Κινέζοι υπήκοοι που διαγνώστηκαν με Covid-19 μετά την προσγείωση της πτήσης στη Σαγκάη. Συνολικά, η Κίνα ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής 97 εισαγόμενα κρούσματα.

    Μετά τη διαπίστωση αυτή, 92 άτομα που συνδέονται με την πτήση από τη Ρωσία εντοπίστηκαν και μπήκαν σε καραντίνα. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, γιατί οι Κινέζοι υπήκοοι βρίσκονταν στη Ρωσία.

    Η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε εστία εισαγόμενων κρουσμάτων για την Κίνα, η οποία φαίνεται να έχει περιορίσει δραστικά τη δική της επιδημία και τώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εισαγωγή νέων κρουσμάτων από άλλες περιοχές του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα απαγορεύει την είσοδο σε όλες τις πτήσεις ξένων αεροπορικών, πλην μίας την εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να μπαίνουν κρούσματα στη χώρα από τα χερσαία σύνορά της, ιδίως εκείνα με τη Ρωσία.



    ΣΧΟΛΙΑ