• Top Stories

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα σας! Αυτές είναι οι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -H υπογραφή του Μνημονίου (MoU) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development για την επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ», είναι πλέον γεγονός. Ο πρόεδρος του Ταμείου, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι η νέα επένδυση θα σφραγίσει τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το ασφαλιστικό σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε 10 δισ. ευρώ σωρευτικά. Ακόμη, οι επιπτώσεις του έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες, λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1.000.000 πρόσθετων τουριστών ετησίως.

    -Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο ερώτημα που τέθηκε σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, το 89% των συμμετεχόντων θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, ενώ μόλις το 6% δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης.

    -Έλλειμμα επικοινωνίας του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας προς το διεθνές επενδυτικό κοινό, εντοπίζει ο λόρδος δήμαρχος του City του Λονδίνου, Τζέφρι Έβανς, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2016. Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στην χρηματοοικονομική κοινότητα του City από ένα ενδεχόμενο Brexit, δήλωσε ότι «το City έχει ήδη ‘ψηφίσει’ σχετικά με τη σημασία παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    -Αναδρομικά, από 1η Ιανουαρίου ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού του μερίσματος που δίνει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που ανοίγει τον δρόμο για περικοπές έως και 32% σε 280.000 μερισματούχους. Τα ποσά που έχουν ήδη χορηγηθεί από την αρχή του έτους, παρακρατούνται σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

    -Η Vodafone Ελλάδας έχει πλέον νέο αφεντικό. Πρόκειται για τον Χάρη Μπρουμίδη, ο οποίος θα προωθήσει για την εταιρία του ένα νέο  επενδυτικό πλάνο 500.000.000 ευρώ έως το 2020. Το νέο αφεντικό της πολυεθνικής έκανε χθες την πρώτη του δημόσια παρέμβαση η οποία συνοδεύτηκε από αιχμές όσον αφορά στη ρύθμιση και στο μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς (γνωστό ως vectoring). 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/exagores-plion-tora-stasi-anamonis-ti-lene-marinakis-fragkou-martinos-tsakos/51654

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/goldman-sachs/51615

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ