• Top Stories

    Απόφαση-σοκ: Στην Φλόριντα οι καθηγητές θα μπορούν να έχουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες

    • NewsRoom


    Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα ενέκρινε νομοθεσία, που θα επιτρέπει στους καθηγητές να έχουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο, η αποτελεσματικότητα του οποίου μένει να αποδειχθεί.

    Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον, μετά από αυτό στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018.

    Ο νόμος εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες.

    Οι επικριτές του μέτρου τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα, καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.

    «Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία» σχολίασε η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: Η ελεύθερη οπλοκατοχή στο εδώλιο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Υπέρ των αυστηρότερων ελέγχων για την απόκτηση όπλου ο Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ