• LIFE&STYLE

    ΗΠΑ: Η ελεύθερη οπλοκατοχή στο εδώλιο!


    Η επίθεση στο Orlando της Florida, που στοίχισε την ζωή σε 50 άτομα, είναι μια ευκαιρία να επανεξετασεθεί η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύνεκρη τραγωδία συνέβη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Αμερική, ενόψει προεδρικών εκλογών κατά την οποία θέματα όπως η οπλοκατοχή, η παγκόσμια τρομοκρατία και η μετανάστευση, βράζουν.

    Οπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα “η πράξη αυτή αποτελεί ακόμη μια υπενθύμιση για την ευκολία οπλοκατοχής στις Η.Π.Α, ένας νόμος που σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να επανεξεταστεί”.

    Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, υποστήριξε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών, δηλώνοντας αποφασισμένος να βοηθήσει τις αμερικανικές κυβερνητικές αρχές στην εύρεση των αιτίων που οδήγησαν τον δράστη.

    obama oval office

    Σήμερα πρόκειται να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η αμερικανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.

    prwin syzygos

    Ο Ομαρ Ματίν

    Ψυχολογικά διαταραγμένος και με βίαιη συμπεριφορά ήταν ο άνδρας που «έσπειρε» τον θάνατο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο. Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρώην σύζυγός του Σιτόρα Γιουσούφι, ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, ο οποίος ήταν Αμερικανός υπήκοος και γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν, την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Μάλιστα η ίδια πρόσθεσε ότι ο Ματίν έπασχε από διπολική διαταραχή και πως η ίδια σώθηκε από μέλη της οικογένειάς της.

    «Στην αρχή ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που νοιαζόταν για την οικογένεια, του άρεσε να αστειεύεται, του άρεσε να περνάει καλά, αλλά έπειτα από μερικούς μήνες που ήμασταν παντρεμένοι είδα την αστάθειά του. Είδα ότι ήταν διπολικός και ότι γινόταν έξαλλος από το τίποτα. Τότε άρχισα να ανησυχώ για την ασφάλειά μου», δήλωσε. Η Σιτόρα Γιουσούφι, που είπε ότι γνώρισε τον Ματίν μέσω Διαδικτύου πριν από επτά χρόνια, δήλωσε πως η κακοποίησή της έγινε τόσο σοβαρή που η οικογένειά της αναγκάστηκε να τη «διασώσει» και περιέγραψε τη νύχτα που εγκατέλειψε όλα τα υπάρχοντά της κι έφυγε από το σπίτι. «Άρχισε να με κακοποιεί σωματικά, πολύ συχνά, και να μη μου επιτρέπει να μιλάω στην οικογένειά μου, με κρατούσε όμηρο», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι η οικογένειά της «αναγκάστηκε να με πάρει από τα χέρια του».

    Ο δράστης του μακελειού είχε ανακριθεί επανειλημμένως από την ομοσπονδιακή αστυνομία χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στις έρευνες ή να ασκηθούν διώξεις, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του FBI. «Το FBI έλαβε γνώση για την ύπαρξή του όταν εκείνος είχε προβεί σε κάποια σχόλια μιλώντας σε συναδέλφους του με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρόναλντ Χόπερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και διευκρίνισε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ τον είχε ανακρίνει δύο φορές. Επιπλέον, είχε τραβήξει την προσοχή του FBI καθώς φερόταν να έχει σχέσεις με ένα Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας.

     

     

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/guy-parade-r-dourou-potami-ke-kali-mou-pestrofa/52783

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ