ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τη νέα της εκστρατεία «Apodixi_please» η ΑΑΔΕ στοχεύει στην ενημέρωση των τουριστών σχετικά με τις συναλλαγές τους στην Ελλάδα.
Ήδη στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου, είναι ορατή μέσω Google η καμπάνια, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν αφίσες με οδηγίες για το «τι είναι απόδειξη και τι όχι» στα αεροδρόμια.
Σε πρώτη φάση, πατώντας το σχετικό μπάνερ, οι ξένοι τουρίστες θα διαβάζουν το παρακάτω μήνυμα της ΑΑΔΕ (στα αγγλικά):
«Καλώς ήλθατε στην ΕΛΛΑΔΑ!»
Αυτό το μήνυμα αποσκοπεί να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες.
Επομένως, δεν χρειάζεται να πληρώσετε με μετρητά. Μπορείτε να ζητήσετε να πληρώσετε με κάρτα.
Επιπλέον, όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες τους. Ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να πληρώνει, με μετρητά ή με κάρτα, εάν δεν του δοθεί νόμιμη απόδειξη πληρωμής («apódixi»).
Τα εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα, μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικά ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις ή τυπωμένες σε απλό χαρτί.
Για όσους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές (συγκεκριμένα, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών όπως ξενοδοχεία, κλινικές, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.), οι αποδείξεις που τυπώνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και το εννιαψήφιο ΑΦΜ τους.
Έτσι, σε κάθε περίπτωση, προτού πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε αν δεν τη λάβετε. Είναι τόσο απλό να λέτε στα ελληνικά: «Apódixi please»! (=Απόδειξη παρακαλώ!)
Και κάτι ακόμα. Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την ελληνική φορολογική αρχή να εισπράξει φόρους που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά συμβάλλετε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kατασχέθηκε ποσότητα – μαμούθ νοθευμένου λαδιού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Πάτησε τα 4,1 δισ. ευρώ η Cener, πάνω από 150 εκατ. ευρώ συναλλαγές σε 20’ στις δημοπρασίες και profit taking
- H Celestyal ανακοινώνει δύο καινούργιες κρουαζιέρες επανατοποθέτησης
- Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας
- Αμπράμοβιτς: Διαψεύδει τη σύνδεσή του με τις έρευνες στη Deutsche Bank – «Δεν είναι ύποπτος» λέει εκπρόσωπός του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.