• Top Stories

    Άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο για το Σταύρο Ψυχάρη, μετά το “όχι” του Αρείου Πάγου στην αναβολή της δίκης του

    • NewsRoom
    ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης

    Σταύρος Ψυχάρης. Τέως Επικεφαλής ΔΟΛ


    Αρνητική εξέλιξη αποτελεί για το Σταύρο Ψυχάρη η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο θέμα της αναβολής επ΄αόριστον της δίκης του εκδότη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση.

    Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Ι΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα για τον επικεφαλής του ΔΟΛ, κατόπιν ένστασης των συνηγόρων του. Ωστόσο, την τελική απόφαση για το θέμα θα λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αποφάσισε την αναβολή επ’ αόριστον της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κάτ’ εξακολούθηση και σε βαθμό πλημμελήματος, κάνοντας δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, που τόνιζαν ότι στο περιεχόμενό του κλητήριου θεσπίσματος δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο επικεφαλής του ΔΟΛ τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο. Έτσι, η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να προσδιοριστεί η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κ. Ψυχάρη.

    Από την πλευρά της κ. Δημητρίου, έκρινε ότι η «ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφερθεί ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρει τη μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.» Έτσι, επισήμανε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εσφαλμένα ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε επιδοθεί νόμιμα στον επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος.

    Πρόκειται για το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο για τον Σταύρο Ψυχάρη, που απασχόλησε και πάλι την επικαιρότητα πρόσφατα, όταν εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ και της Τηλέτυπος Α.Ε.

    Την ίδια ώρα, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, μέσα από τα έντυπα του εξακολουθεί να παρεμβαίνει δυναμικά στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας, κυρίως όσον αφορά τις κινήσεις των ανταγωνιστών του. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το άρθρο του δημοσιογράφου και διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση του ΔΟΛ, του οποίου ηγείται ο Σταύρος Ψυχάρης, και καταλογίζει στον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη ρόλο παρασκηνιακού «παίκτη» στα πολιτικά πράγματα, θυμίζοντας την αντιπαλότητα των δύο μεγάλων μιντιακών παραγόντων. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fotis-mpompolas-tha-touparaschirefstotita-ellaktor/66544

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ