• Top Stories

    Αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

    • NewsRoom
    Γιώργος Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπ. Ενέργειας


    Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών σκοπεύει να προχωρήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Αφορμή για την ανασταλτική απόφαση στάθηκαν οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν σχετικά με την ανέγερση ψηλών κτηρίων στα περίχωρα του βράχου, που είχαν ως αποτέλεσμα να εμποδίζουν την οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη.

    Η απόφαση αφορά, συγκεκριμένα, στα σημεία που δεν περιλαμβάνονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Σταθάκης ζήτησε επιπλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5, καθώς επίσης και τη διενέργεια αυτοψίας από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

    Η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του υπουργείου, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και υπουργεία, έχει προχωρήσει ήδη στη σύσταση ομάδας εργασίας, με στόχο την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.

    «Στη βάση αυτή, θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η οποία συμπληρώνει «σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του υπουργείου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο στόχαστρο του υπ. Πολιτισμού νεόκτιστο ξενοδοχείο της οικογένειας Ευμορφίδη ενώ το έχει αδειοδοτήσει!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Σταθάκης: Σύντομα ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να αξίζει διπλάσια από όταν έγινε ανεξάρτητος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθάκης: Κλειδί για τις επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια η Συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ