• Top Stories

    Alert! Το Βερολίνο προειδοποιεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία


    Μετά τη Γαλλία το τέρας της τρομοκρατίας απλώνεται πάνω από τη Γερμανία. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Joachim Herrmann, δήλωσε επισήμως ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Γερμανία είναι σοβαρή και η χώρα θα πρέπει να αναμένει κι άλλες αιματηρές επιθέσεις όπως αυτή με τον 17χρονο Αφγανό, ο οποίος μαχαίρωσε και αφαίρεσε πέντε ανθρώπινες ζωές μέσα σε ένα τρένο που είχε προορισμό το Treuchtlingen.

    Τι ήταν όμως αυτό που τον οδήγησε να μαχαιρώσει 5 ανθρώπους μέσα σε ένα τρένο;

    Αυτό προσπαθούν να εξακριβώσουν οι γερμανικές αρχές αφότου ένας έφηβος με καταγωγή από το Αφγανιστάν βγήκε από την τουαλέτα ενός τρένου οπλισμένος με ένα μαχαίρι κι ένα τσεκούρι και ξεκίνησε να μαχαιρώνει επιβάτες, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους δυο.

    germanyisisΤο Σάββατο πριν πραγματοποιήσει την επίθεσή του, ο 17χρονος είχε μάθει ότι ένας καλός του φίλος είχε σκοτωθεί στο Αφγανιστάν, όπως μετέδωσαν οι αρχές χτες Τρίτη 19 Ιουλίου. Όμως, μέσα στο δωμάτιο του Αφγανού η αστυνομία εντόπισε μια σημαία ζωγραφισμένη στο χέρι που έμοιαζε με εκείνη που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

    Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και διέρρευσε ένα βίντεο του νεαρού άντρα που μιλούσε στη διάλεκτο Παστούν, κουνούσε ένα μαχαίρι στην κάμερα και αποκαλούσε τον εαυτό του “στρατιώτη του χαλιφάτου”:

    germanyisis3

    Οι γερμανικές αρχές διερευνούν την σύνδεσή του με το ISIS, όμως το τελευταίο, δεν είχε παρουσία στο Αφγανιστάν μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε στα ανατολικά της χώρας πέρυσι, κερδίζοντας έδαφος ανάμεσα σε ομάδες Ταλιμπάν και νεαρών Αφγανών. “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ήταν ήδη μυημένος προτού έρθει στη Γερμανία”, δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας, Erik Ohlenschlager, σε συνέντευξη Τύπου.

    Είτε η επίθεση ήταν οργανωμένη είτε εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος και πάλι φαίνεται ότι υπήρχε πολιτικό κίνητρο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Lothar Kohler, ο οποίος δήλωσε ότι ο δράστης πόσταρε αινιγματικά μηνύματα στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν την επίθεση, με θέμα τους εχθρούς του Ισλάμ. Συγκεκριμένα, σε ένα από αυτά έλεγε ότι “Και τώρα προσευχηθείτε για μένα να μπορώ να εκδικηθώ τους άπιστους και να πάω στον Παράδεισο”.

    germanyisis2

    Σύμφωνα πάντως με τον Kohler, η επίθεση είχε “πολιτική χροιά”. Παράλληλα, ο Herrmann, δήλωσε ότι “Έχουμε ένα μεγάλο παζλ να λύσουμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συνδέσουμε τις πληροφορίες μας με σκοπό να αποσαφηνίσουμε το κίνητρο (του 17χρονου Αφγανού)”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fotis-mpompolas-oplo-ntripla-gia-tin-anachrimatodotisi-ton-danion-tis-pigasos-stasi-pliromon/62516

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/choris-proigoumeno-pogkrom-tou-erntogan-stin-tourkia-eklisan-ke-wikileaks/62488

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-episimo-o-trump-olotachos-gia-tin-proedria-ton-ipa/62471



    ΣΧΟΛΙΑ