• Κοινωνία

    Αυτά είναι τα δύο ύποπτα πρόσωπα που εξετάζουν οι αρχές για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

    • NewsRoom


    Δύο ύποπτα πρόσωπα φέρονται να εξετάζουν οι Αρχές, τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι Αρχές φέρεται να καταλήγουν, με βάση το τμήμα ανάλυσης ήχοι και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, πως τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν αυτά που τηλεφώνησαν στην Zougla.gr και τον ANT1 προκειμένου να προειδοποιήσουν για την βόμβα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

    Τα δύο αυτά πρόσωπα, στα οποία στρέφονται οι υποψίες της Αντιτρομοκρατική, είναι  αταυτοποίητα. Είναι γνωστοί στην αστυνομία με τα προσωνύμια ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Έφεραν μάλιστα τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι Αρχές θεωρούν πως στην επίθεση έλαβαν μέρος επτά άτομα.  Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Ανω Πετράλωνα, εκ των οποίων ο ένας οδηγούσε, το δεύτερο κάλυπτε και το τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΪ. Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και«ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη». Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.

    Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Άνω Πετράλωνα.



    ΣΧΟΛΙΑ