• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Βούλευμα για αίτημα συζύγου Ελ.Ράικου: “Όχι” στην εξαίρεση Τουλουπάκη από τη Novartis

    Ελένη Ράικου (αριστερά) και Ελένη Τουλουπάκη (δεξιά)


    Η Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς της θα συνεχίσουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis. Το αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτοντας το αίτημα που είχε καταθέσει ο γιατρός σύζυγος της Ελένης Ράικου.

    Ο Λάζαρος Καρνέσης ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς και των δύο εισαγγελέων, αποδίδοντας τους ευθύνη για τη διαρροή του ονόματος του ως εμπλεκόμενου προσώπου στην υπό διερεύνηση υπόθεση για δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας σε Ελληνες γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων. Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς υποστήριζε ότι υπήρξε μεροληπτική στάση σε βάρος του από τους εισαγγελείς.

    Ωστόσο, με σημερινό βούλευμά τους, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας απέρριψαν το αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων από το κομμάτι της έρευνας που αφορά τους γιατρούς, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα.

    Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι η κα Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι της ήταν εκείνοι που διέρρευσαν ότι ανάμεσα στη λίστα των γιατρών με εμβάσματα από τη Novartis είναι και ο σύζυγος της κα Ράικου, με ποσό 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την κα Σταθέα, οι τρεις εισαγγελείς δεν είναι οι μόνοι που έχουν στη διάθεση τους τη δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας καθώς αντίγραφα της είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018 ενώ γνώση της δικογραφίας έχουν η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

    Πάντως το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί σύντομα να αποφανθεί για δεύτερη φορά εάν ο “εμφύλιος” μεταξύ πρώην και νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς θα έχει επιπτώσεις στην προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis. Κι αυτό γιατί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που παρέλαβε την αγωγή κακοδικίας της κα Ράικου σε βάρος της κα Τουλουπάκη, διαβίβασε αντίγραφα της αγωγής στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο εάν η έρευνα, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, θα πρέπει να “παγώσει” μέχρι να κριθούν τον ερχόμενο Μάρτιο οι μομφές της κα Ράικου σε βάρος της κα Τουλουπάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύζυγος Ράικου: Ζητά να αφαιρεθεί η έρευνα της Νοβάρτις από την Τουλουπάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ράικου κατά Τουλουπάκη: Το Μάρτιο θα κριθεί η αγωγή κακοδικίας και η αποζημίωση των 300.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ράικου κατά Τουλουπάκη: Ενας «εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη με απρόβλεπτες διαστάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ