• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Η οικογένεια Φύτρου ήταν συγγενείς με το 6 μηνών βρέφος-θύμα της πυρκαγιάς

    Η άτυχη γυναίκα που έχασε την οικογένειά της στην φονική πυρκαγιά


    Οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς που σκόρπισε θάνατο και οδύνη έχουν αγγίξει τους 83, μέχρι στιγμής, και οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας.

    Μία από τις δραματικότερες ιστορίες είναι αυτή της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε, με την 13χρονη Εβίτα Φύτρου να αποτελεί το κορίτσι που πήδηξε από τον γκρεμό για να γλιτώσει, πεθαίνοντας ακαριαία. Ο 11χρονος αδερφός της Ανδρέας και ο πατέρας της Γρηγόρης Φύτρος, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και απαναθρακωμένοι, αν και η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών έχει ελπίδες πως ίσως ο Ανδρέας και ο Γρηγόρης να μην είναι τελικά νεκροί.  Η ίδια αναγνώρισε τη σορό της Εβίτας, ενώ τις σορούς του Γρηγόρη και του Ανδρέα Φύτρου δεν τις έχει αναγνωρίσει η ίδια, δεν έχει γίνει ταυτοποίηση ακόμα.

    Η τραγικότητα της ιστορία της οικογένειας αυτής φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη απ’ όσο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Όπως αποκάλυψε η Helena Smith, ανταποκρίτρια της Guardian, το αδικοχαμένο 6 μηνών βρέφος, που υπήρξε από τα πρώτα επίσημα θύματα της πύρινης λαίλαπας, ήταν συγγενής της οικογένειας Φύτρου.

    Αρχικά, η γιαγιά του αδικαχομένου βρέφους, η 67χρονη Μαρία Διονυσιώτη, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και μητέρας του βρέφους, Μαργαρίτας, που παλεύει για τη ζωή της στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μίλησε στην ανταποκρίτρια της Guardian για τον πόνο της απώλειας των θυμάτων: «Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι».

    Η ίδια ακόμα μίλησε για την οικογένεια Φύτρου, αλλά και για το θάνατο και άλλων συγγενών της: «Ο Θεός δεν μας έχει δώσει λόγια να περιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν. Το σπίτι μου κάηκε ολοσχερώς, το σπίτι της κόρης μου το ίδιο. Η κόρη του ξαδέρφου μου, του Γρηγόρη, ήταν το 13χρονο κορίτσι που πήδηξε από τον γκρεμό. Ο άλλος μου ξάδερφος, ο Μιχάλης, χάθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του. Αρκετά ακόμα μέλη της οικογένειας μου αγνοούνται. Πείτε μου εσείς, υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις αυτό; Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να αντέξει κάτι τέτοιο;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγικό: 83 οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς – Άνδρας κατέληξε στην εντατική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο δραματική ιστορία: Τι ζητά η μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του μικρού Αντρέα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο βίντεο: Το Μάτι πριν και μετά την πυρκαγιά – Εξαφανίστηκε από τον χάρτη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει η μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Ανδρέα: «Ακούω στα αυτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστική μαρτυρία πυροσβέστη: Αυτό που αντίκρισα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ