• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση στην κυβέρνηση για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των νοσοκομείων

    • NewsRoom
    ποεδην


    Έκκληση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για μεταφορά σε ειδική μονάδα ενός 11χρονου που πάσχει από βαρύ αυτισμό και που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή από τις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

    Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο 11χρονος «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται».

    Το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, του διέθεσε αποκλειστικές, αλλά όμως «η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού». Προσθέτει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

    Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «έχει επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 50 παιδιά». Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση και για τον 11χρονο, αλλά και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.



    ΣΧΟΛΙΑ