• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τέρμα οι δικαιολογίες για το “σωσίβιο”! Το πρωινό τρέξιμο εγγύηση επαγγελματικής επιτυχίας

    • NewsRoom
    office


    Εάν το πρωινό τρέξιμο σας εξασφάλιζε την επαγγελματική επιτυχία θα το τολμούσατε; Αν είσαι επιχειρηματίας και στόχος σου είναι η άνοδος στην ιεραρχική κλίμακα, τότε πιθανότατα η γυμναστική να βρίσκεται στο “πάτο” της λίστας με τις προτεραιότητες σου. Εάν ακόμη συνηθίζεται να λέτε στον εαυτό σας ότι θα αρχίσετε την γυμναστική αλλά πάντα κάτι πιο επείγον προκύπτει, τότε πρέπει να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

    Το ότι η άθληση είναι ευεργετική για την υγεία μας δεν αποτελεί κάποια νέα είδηση. Εκτός του ότι βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση “γιατρεύει” ταυτόχρονα την ψυχή και το πνεύμα μας. Με το να ακολουθείς τακτικά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας, μπορεί να κάνει θαύματα στην προσωπική ζωή ακόμη και στην καριέρα μας.

    Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ποιες είναι οι ασκήσεις που θα τους κάνουν καλύτερους επιχειρηματίες. Γι΄αυτό όσο πολυάσχολοι και αν είστε, εάν ακολουθήσετε τις 3 ασκήσεις που ακολουθούν θα καταφέρετε το αδύνατο.

    running

    1. Τρέξιμο 

    Εάν δεν ξοδεύεις τον ελεύθερο χρόνο σου στο τρέξιμο, τότε κάνεις ένα πραγματικό σαμποτάζ στην επιχειρηματικότητα σου. Έρευνες έχουν δείξει πως το τρέξιμο αποτελεί μια συνεχόμενη αερόβια άσκηση, που είναι ευεργετική, τόσο για το σώμα, όσο και για την υγεία του εγκεφάλου μας.

    Με λίγα λόγια, το μυαλό μας αγαπάει το τρέξιμο, όπως και άλλες αερόβιες ασκήσεις σαν την ποδηλασία. Οι δραστηριότητες αυτές μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα, αφού εκτός των άλλων μας δίνει ελεύθερο χρόνο και χώρο για να σκεφτούμε. Χωρίς θόρυβο, χωρίς περισπασμούς, όταν τρέχουμε είμαστε μόνοι μας, δηλαδή εμείς και ο δρόμος.

    burbees

    2. Κάντε burpees

    Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μισούν τα burpees. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει πιο σύντομος δρόμος για την γρήγορη καύση λίπους. Σαν επιχειρηματίες είναι λογικό να έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας. Όταν λοιπόν ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε στην γυμναστική έιναι ελάχιστος, τότε έρχονται τα burpees να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση.

    Κάνοντας απλώς 4 σετ των 25, και έχετε καταφέρει να γυμνάσετε όλο το κορμί σας μόλις σε 15-20 λεπτά. Γι΄αυτό όσο και αν σας κουράζουν μόνο στην σκέψη τα burbees αυξάνουν και βελτιώνουν την φυσική σας κατάσταση στο μέγιστο.

    businessman

    3. Κάντε διατάσεις

    Εάν δεν κάνετε διατάσεις τακτικά, τότε ήρθε η στιγμή της αναθεώρησης. Και δεν μιλάμε για απλές διατάσεις, όπως το να αγγίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας για 30 δευτερόλεπτα, αλλά για ένα πλάνο συστηματικής άσκησης.

    Πως μπορούν όμως οι διατάσεις να σας κάνουν καλύτερο επιχειρηματία; Η απάντηση είναι απλή. Οι διατάσεις (stretching) σας βοηθούν με την καταπολέμηση του βασικότερου εχθρού της υγείας μας, το άγχους. Το άγχος όχι μόνο καταβάλει τους περισσότερους ανθρώπου αλλά αποτελεί μια σκληρή καθημερινότητα για όσους ασχολούνται στον κλάδο των επιχειρήσεων. Το άγχος περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος, μαζεύοντας την ένταση στους μύες και στην οσφυική χώρα. Σε αυτή την περίπτωση το stretching κάνει θαύματα, καθώς ενεργοποιεί αισθητήρες του νευρικού συστήματος που μειώνουν την παραγωγή των ορμονών που προκαλούν στρες. Το μυστικό λοιπόν έγκειται στην απομόνωση των μυών που έχουν εγκλωβίσει την ένταση, με τις διατατικές ασκήσεις σε ώμους, πλάτη και λαιμό. Ίσως γι΄αυτό και οι πιο διάσημοι και επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, δεν σταματούν να μιλάνε για την yoga, η οποία βασίζεται σε ασκήσεις διατάσεων.

    Έτσι ακόμη και αν θέλετε να αποφύγετε την γυμναστική, με την δικαιολογία του πολυάσχολου προγράμματος σας, οι ασκήσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα, ότι όπου υπάρχει στόχος υπάρχει και τρόπος!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/ted-helen-fisher-as-milisoume-gia-tin-agapi-giati-agapame-giati-apatame/42861



    ΣΧΟΛΙΑ