• HealthStories.gr

    Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα

    Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα

    Πηγή: healthstories.gr


    Μπορεί να μοιάζει με τρελό νούμερο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να κάψεις 1.000 θερμίδες την ημέρα.

    Όταν έρθει η ώρα να χάσετε βάρος, το θέμα είναι πόσες θερμίδες καίτε σε σχέση με πόσες θερμίδες καταναλώνετε. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, η καύση θερμίδων είναι το δύσκολο μέρος.

    Πόσες ενεργές θερμίδες πρέπει να καίω την ημέρα;

    Οι ενεργές θερμίδες που καίγονται είναι ο εκτιμώμενος αριθμός θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια της άσκησης ή άλλης σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Αυτά μπορεί να είναι από γυμναστική, περπάτημα στο σούπερ μάρκετ, τρέξιμο πίσω από τα παιδιά σας ή ακόμα και βόλτα με τον σκύλο.

    Ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το μέγεθος και τη γενική φυσική σας δραστηριότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να στοχεύουν να καίνε από 200 έως 500 ενεργές θερμίδες την ημέρα .

    Αυτό είναι διαφορετικό από το πλήθος των «συνολικών θερμίδων», που είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίτε σε ένα 24ωρο, ακόμη και όταν δεν ασκείστε.

    Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα;

    Όταν πρόκειται να κάψετε 1.000 θερμίδες είτε κατά τη διάρκεια λίγων ημερών είτε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, θα καταβάλλετε πολλή ενέργεια και άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες για να διατηρήσετε την προπόνησή σας.

    Όταν καίτε θερμίδες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες για να τις εξισορροπήσετε. Θέλετε να έχετε έλλειμμα θερμίδων, αλλά δεν θέλετε το σώμα σας να πιστεύει ότι λιμοκτονεί και έτσι να διατηρήσετε βάρος αντί να χάσετε βάρος.

    Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προπόνησης που κάνετε για να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα είναι βιώσιμο. Δεν θα δείτε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από μία μόνο προπόνηση. Όταν το σώμα σας καίει θερμίδες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο άσκησης.

    Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα;
    Αν πάμε με τον μέσο όρο της καύσης 200–500 ενεργών θερμίδων την ημέρα, η καύση 1.000 θερμίδων μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 5 ημέρες. Ωστόσο, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες χρησιμοποιώντας τις υψηλότερες ασκήσεις καύσης θερμίδων.

    Είναι δυνατό να κάψετε 1.000 θερμίδες σε μια μέρα, αλλά αρκεί να εστιάσετε σε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. Μπορεί επίσης να θέλετε να κατανείμετε την άσκησή σας κατά τη διάρκεια λίγων ωρών αντί να προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε μία προπόνηση.

    Είναι επίσης πιο εύκολο για μερικούς ανθρώπους να κάψουν 1.000 θερμίδες σε μια μέρα από ό,τι για άλλους. Εάν είστε νέος στην προπόνηση, τότε μπορεί να σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να κάψετε 1.000 θερμίδες από ό,τι για έναν επαγγελματία αθλητή.

    Οι πιο γρήγοροι τρόποι για να κάψετε θερμίδες

    Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις για να κάψετε 1.000 θερμίδες, όπως τις καταγράφει το healthreporter.com. Θα μπορούσατε να εστιάσετε σε μία άσκηση ή να τις κάνετε συνδυαστικά για να ξεπεράσετε τον στόχο θερμίδων σας.

    1. Σχοινάκι

    Το σχοινάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες γρήγορα. Κατά μέσο όρο, κάποιος που ζυγίζει οπουδήποτε από 57 έως 85 κιλά μπορεί να χάσει πάνω από 14 θερμίδες ανά λεπτό χρησιμοποιώντας ένα σχοινάκι.

    Με 15 λεπτά σχοινάκι, θα μπορούσατε να κάψετε σχεδόν 210 θερμίδες.

    2. Burpee

    Το burpee είναι μια έντονη παραλλαγή των jumping jacks. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν burpees το κάνουν για καρδιαγγειακή προπόνηση και προπόνηση δύναμης.

    Επειδή αυτή η προπόνηση χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα καθίσματα, push up και άλμα), είναι δύσκολο να το κάνετε αν είστε αρχάριος. Αλλά 90 λεπτά (!) burpees καίνε 700 θερμίδες .

    3. Ποδηλασία

    Είτε με ποδήλατο είτε με στατικό ποδήλατο, η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε θερμίδες. Είναι επίσης μια πολύ πιο βιώσιμη δραστηριότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

    Για κάθε μισή ώρα ποδηλασίας, θα μπορούσατε να χάσετε από 300 έως 450 θερμίδες, ανάλογα με το βάρος σας.

    4. Τρέξιμο

    Τέλος, το τρέξιμο είναι ένας δοκιμασμένος και αληθινός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Εάν είστε έμπειροι στο τρέξιμο, τότε αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες.

    Ο μέσος άνθρωπος που τρέχει ένα 1,5 χλμ 10 λεπτών με ταχύτητα 9χλμ την ώρα μπορεί να χάσει έως και 600 θερμίδες για κάθε ώρα τρεξίματος. Εάν είστε πρόθυμοι να τρέχετε 15 χλμ την ημέρα , θα είναι περισσότερες από 1.000 θερμίδες την ημέρα.

    Πόσα βήματα για να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα;
    Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή την ενέργεια να κάνετε προπονήσεις υψηλής έντασης, μπορεί να ωφεληθείτε από το περπάτημα για να κάψετε θερμίδες.

    Φυσικά, όσο λιγότερο έντονη η προπόνησή σας, τόσο λιγότερες θερμίδες καίτε. Ο μέσος άνθρωπος καίει μόνο 30 έως 40 θερμίδες για κάθε 1.000 βήματα που κάνει.

    Έτσι, όταν πρόκειται για περπάτημα, θα κάψετε 1.000 θερμίδες κάνοντας 33.000 βήματα.

    Αν δεν έχετε μια δουλειά που σας κρατά ενεργούς και περπατώντας για ώρες, τότε μπορεί να δυσκολευτείτε να κάψετε τις 1.000 θερμίδες σας μόνο με το περπάτημα.

    Ωστόσο, το περπάτημα 2-3χλμ την ημέρα είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο σε άλλες προπονήσεις, ειδικά για προθέρμανση και χαλάρωση. Κάθε καύση θερμίδων μετράει και όσο περισσότερες θερμίδες καίτε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να χάσετε βάρος γρήγορα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Νο 1 χειρότερη μπύρα που μας αφυδατώνει και μας γερνάει πιο γρήγορα

    Διατροφική ψυχιατρική: Οι happy τροφές που διώχνουν κατάθλιψη και άγχος



    ΣΧΟΛΙΑ