• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η συγκλονιστική ιστορία του παιδιού που μετατρέπεται σε άγαλμα


    Όταν η Nar Kumari κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της το μικρό της παιδάκι, τον Ramesh, ήταν πανευτυχής. Στην αρχή έμοιαζαν όλα φυσιολογικά και το αγοράκι ήταν υγιέστατο. Αλλά 15 ημέρες μετά το δέρμα του μικρού παιδιού άρχισε να ξεφλουδίζει και να γίνεται πιο παχύ και πιο σκούρο. Αυτό ήταν αρκετά οδυνηρό και επίπονο για το παιδί. Αυτή η αλλαγή εξελίχθηκε και μετέτρεψε το σώμα του παιδιού σε ένα πέτρινο άγαλμα. Μετά από αυτό, το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά ούτε και να μιλήσει.

    stone 1

    Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο 11χρονος ονομάζεται ιχθύαση. Η ιχθύαση είναι κληρονομική νόσος με κύριο χαρακτηριστικό το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα (σαν τα λέπια των ψαριών). Διακρίνεται, ανάλογα με τον τύπο κληρονομικότητάς της, στην κοινή ιχθύαση και στη φυλοσύνδετη κοινή ιχθύαση. Η νόσος μεταβιβάζεται με τον αυτοσωματικό επικρατούντα τύπο κληρονομικότητας. Οι ασθενείς έχουν φυσιολογική σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Εμφανίζεται συνήθως κατά τον πρώτο χρόνο ζωής και διαρκεί δια βίου, συχνά με σταδιακή βελτίωση.

    stone 6

    Εν τω μεταξύ, η εμφάνιση του παιδιού άρχισε να τρομάζει τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, απομονώνοντάς τον και δίχως να έχει παρέα και φίλους.

    stone 4

    Για αρκετό χρονικό διάστημα φαινόταν ότι δεν υπήρχε ελπίδα για μια θεραπεία, έτσι η μητέρα και ο σύζυγός της ένιωθαν ανήμποροι και απελπισμένοι, μη μπορώντας να κάνει κάτι βλέποντας το παιδί να μετατρέπεται σε πέτρα. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί στην Baglung, μια απομακρυσμένη περιοχή στο Νεπάλ, όπου ζει η οικογένεια, φάνηκαν μπερδεμένοι από αυτά που τους είπε η μητέρα και καθώς εξέτασαν το μικρό αγοράκι τους είπαν ότι ήταν μια «Μυκητιασική λοίμωξη» και ότι δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

    stone 2stone 7Σε όλο αυτό το διάστημα, η κατάσταση του μικρού αγοριού χειροτέρευε. “Είναι μόνο σε θέση να μας ενημερώσει όταν πεινάει ή θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Συνήθιζε να κάθεται και να κλαίει, αλλά δεν ξέραμε τι τον πληγώνει ή πώς να τον βοηθήσουμε”. ” Έχουμε πάει σε πολλούς γιατρούς και μας είπαν ότι η θεραπεία είναι αρκετά ακριβή… όμως δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να την πληρώσουμε”, λέει η μητέρα.

    stone 5

    Η βοήθεια για την θεραπεία ήρθε απρόσμενα. Η Βρετανή τραγουδίστρια, Joss Stone. Ένα βίντεο του μικρού αγοριού δημοσιεύτηκε από τον Sanjay Shrestha, Νεπαλέζος τραγουδιστής, ο οποίος έλαβε ένα e-mail από το επιτελείο της Joss Stone. Το e-mail αναφερόταν στην επιθυμία της τραγουδίστριας να κάνει μια συναυλία στο Νεπάλ, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την θεραπεία του Remash. Η τραγουδίστρια είδε το άρρωστο, φτωχό αγόρι στο video και θέλησε να το βοηθήσει.

    Στην συναυλία συγκεντρώθηκε το ποσό των £1,375. Η τραγουδίστρια, επίσης, συνάντησε το μικρό αγοράκι, δίνοντάς του σοκολάτες, γλυκά και δώρα. Η Joss Stone πέρασε αρκετές ώρες με τον Ramesh.

    stone 8Η θεραπεία για τον Ramesh άργησε να ξεκινήσει, έτσι οι συνθήκες για την υγεία του παιδιού χειροτέρευσαν, όμως υπάρχει ελπίδα. Το αγοράκι έχει αρχίσει ήδη φυσιοθεραπείες και θεραπείες με ακτίνες Χ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

     

    http://www.mononews.gr/52147-2/52147

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/machi-ton-filon-giati-vatheni-misthologiko-chasma-stis-neoiserchomenes-stin-agora-ergasias/52101



    ΣΧΟΛΙΑ