• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στην Καρδίτσα απ’ όπου κατάγεται ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας


    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Μαγουλίτσα στην Καρδίτσα από όπου κατάγεται ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, που αιματοκύλισε το σχολείο του στο Τέξας των ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής.

    H οικογένεια του 17χρονου ήταν «ήρεμοι, φιλήσυχοι, άνθρωποι που ποτέ δεν δημιούργησαν πρόβλημα», σύμφωνα με όσα είπαν συγχωριανοί του πατέρα, από το χωριό.

    «Δεν έχουμε λόγια. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κώστας Σπανός, πρόεδρος της κοινότητας της Μαγουλίτσας, ενός μικρού χωριού στην Καρδίτσα με περίπου 500 κατοίκους, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του δράστη.

    «Είμαστε σε σοκ. Είμαστε μια μικρή κοινότητα και αυτό δημιουργεί μια πολύ κακή εικόνα για εμάς», είπε στο Reuters.

    Ο Δημήτρης σπάνια επισκεπτόταν το χωριό. Οι ντόπιοι θυμούνται ότι τον είδαν πριν από ένα ή δύο καλοκαίρια, χωρίς να παρατηρήσουν κάτι παράξενο στην συμπεριφορά του.

    Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής άνοιξε πυρ την ώρα του μαθήματος και σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 12.

    Δεν είχε υπάρξει καμιά προειδοποιητική ένδειξη πως ο νεαρός επρόκειτο να διαπράξει ποτέ κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

    Οι αναρτήσεις του 17χρονου όμως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και οι καταχωρίσεις στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν έναν νεαρό ξεμυαλισμένο με τα όπλα, αποφασισμένο να σκοτώσει και να πεθάνει.

    Μάλιστα, ανάρτηση που είχε κάνει την 30η Απριλίου στη σελίδα του στο Facebook, εικονίζει ένα μαύρο μπλουζάκι και σταμπαρισμένη, με τη γραμματοσειρά σε λευκό χρώμα, τη φράση «Γεννημένος για να σκοτώνει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέξας: Σχεδίαζε να αυτοκτονήσει ο 17χρονος μακελάρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Παγουρτζής: Ποιος είναι ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Εκρηκτικά βρέθηκαν στο λύκειο στο Τέξας – Ήθελαν πολλούς νεκρούς



    ΣΧΟΛΙΑ