• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά

    • NewsRoom
    Πρωτομαγιά


    Έληξε η πορεία για την Πρωτομαγιά στην οποία συμμετείχαν σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Μουσείο και ορισμένα “μπλοκ” κατευθήνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Με κεντρικό σύνθημα «να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει» οι συγκεντρωμένοι καλούσαν «κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική να μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό».

    Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, όλοι οι δρόμοι της Αθήνας είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    Αντίστοιχη πορεία στην Πάτρα

    Με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τιμήθηκε φέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα η εργατική Πρωτομαγιά.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Σπανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και σχεδόν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση από τις αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές» και απηύθυνε κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

    Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες για να έχουν αυτά που έχουν χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Γκάλης: «Δεν είμαι πολιτικός και κάποιοι δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικοί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διευθυντής ΑΠΕ: «Τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (στην Τουρκία)»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς: Οι Τούρκοι έφθασαν μια-δύο φορές κοντά στην κόκκινη γραμμή μας, αλλά δεν τη παραβίασαν



    ΣΧΟΛΙΑ