• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σάλος στη Βρετανία: Ο Cameron πήρε δάνειο από την HSBC 8 μέρες πριν το Brexit

    • NewsRoom


    Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι οκτώ ημέρες πριν το βρετανικό δημοψήφισμα, ο David Cameron επισκέφθηκε μαζί με την σύζυγό του Samantha Cameron, υποκατάστημα της τράπεζας HSBC και ζήτησαν στεγαστικό δάνειο για να αγοράσουν κατοικία στο Notting Hill, στο Δυτικό Λονδίνο.

    Όπως φαίνεται, λοιπόν, από αυτή του την κίνηση ο David Cameron, βασικός υποστηρικτής του Remain, θεωρούσε εκ των προτέρων ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι υπέρ του. Παρά τις δημοσκοπήσεις που τις τελευταίες μέρες πριν το δημοψήφισμα έδιναν προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε, το ζεύγος Cameron  υπέγραψε τα χαρτιά για το δάνειο και τα στοιχεία καταγράφηκαν ήδη στο Land Registry.

    EU referendum result is to leave the EU. Prime Minister David Cameron resigns at 10 Downing Street in London, England on June 24, 2016. Pictured: David Cameron and Samantha Cameron Ref: SPL1306871 240616 Picture by: ADW / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com

    Το δημοψήφισμα για το Brexit στην Βρετανία αναμένεται να επιφέρει πολλές αλλαγές στην ζωή των Βρετανών, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, David Cameron. Θερμός υποστηρικτής της παραμονής της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Cameron έκανε o,τι μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσει τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του Bremain.

    mag05-david-and-sam-and-nan
    Ο David Cameron έχει ήδη δύο κατοικίες στην ιδιοκτησία του, μία κατοικία αξίας 1,3 εκατ. στερλίνες στο Oxfordshire και μια κατοικία αξίας 1,1 εκατ. στερλίνες στο Notting Hill, την οποία έχει νοικιάσει για 7.000 στερλίνες τον μήνα. Αν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, η οικογένεια Cameron θα παρέμενε στο νούμερο 10 της Downing Street (μέχρι το 2020.

    Τώρα, όμως, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ σε τρεις μήνες, όπως ο ίδιος ήδη ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί, μετά τα αποτελέσματα για Brexit.

    cameron

    Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το ζεύγος Κάμερον επέλεξε να αγοράσει κατοικία στο Notting Hill για να μην αλλάξουν σχολείο τα τρία παιδιά του. Η 12χρονη κόρη του Nancy πηγαίνει σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στην Downing Street ενώ ο 10χρονος γιος του Elvenκαι και η 5χρονη κόρη του Florence φοιτούν σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.

    Η κατοικία που το ζεύγος Cameron διαθέτει ήδη στο Notting Hill έχει για την οικογένεια του Βρετανού πρωθυπουργού μεγάλη συναισθηματική αξία καθώς εκεί έμεναν και με τον Ιβάν, τον άλλο γιο του David Cameron, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που απεβίωσε το 2009 σε ηλικία έξι ετών.

    Το ύψος του στεγαστικού δανείου που έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει γίνει γνωστό. Εκπρόσωπος της  Downing Street δήλωσε χθες το βράδυ για το θέμα: «Οι άνθρωποι παίρνουν συχνά στεγαστικά δάνεια. Είναι μια κοινή πρακτική. Δεν γνωρίζαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kanis-den-viazete-oute-o-cameron-oute-evropei/56566



    ΣΧΟΛΙΑ