• Architecture & Design

    Πωλείται ένα από τα πιο παράξενα σπίτια του κόσμου

    • Bloomberg


    Με πλάτος μόλις 2 μέτρα και 15 εκατοστά, η κατοικία “Slim House”, με το εύστοχο όνομα, στην αριστοκρατική συνοικία Clapham του Λονδίνου είναι, πιθανότατα, ο πιο στενός παράδεισος που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Το σπίτι, στενότερο και από ένα βαγόνι τρένου, είναι στην πραγματικότητα πιο άνετο από ό,τι φαίνεται, στεγάζοντας τέσσερα υπνοδωμάτια σε μόλις 98 τετραγωνικά μέτρα.

    Το κτίριο προσέλκυσε το ενδιάφερον των φανατικών οπαδών του design το 2013, όταν η εταιρεία Alma-Nac το ανακαινισε εκ βάθρων. Η εταιρεία κατασκεύασε ένα επιπλέον δωμάτιο σε κάθε όροφο και προσέθεσε μια κεκλιμένη οροφή με φεγγίτες και έναν καταπράσινο κήπο με πλούσια βλάστηση, μήκους 14 μέτρων, ενώ η ιδιαίτερη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου προσφέρει χώρους αποθήκευσης που μπορεί να μην χωράει ο νους σου, αλλά χωράει μια χαρά τα πράγματά σου.

    Το 2013, ο συνεργάτης της Alma-Nac, Tristan Wigfall, δήλωσε στο design site «Dezeen» ότι «με τέτοιο στενό και βαθύ σχέδιο το υπάρχον κτίριο ήταν κλειστοφοβικό» και ότι «βασικός στόχος της πρότασης ήταν να διασφαλίσει ότι το φυσικό φως μπορούσε να διεισδύσει βαθιά στο οίκημα για να δημιουργήσει δωμάτια που μοιάζουν ευάερα και ευήλια».

    Το “Slim House” και το Clapham το 2018

    Τώρα το σπίτι πωλείται για ένα εκατομμύριο λίρες (1,4 εκατομμύρια δολάρια), σε μια περιοχή όπου η μέση τιμή ενός σπιτιού με τέσσερα υπνοδωμάτια διαμορφώνεται περίπου στα 1,30 εκατομμύρια λίρες.

    Παρότι κάποτε το Clapham ήταν μια περιοχή που δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης, καθώς θεωρείτο σημείο αναφοράς για τους Λονδρέζους που δεν ήταν έτοιμοι να απετάξουν την «επαρχία» από πάνω τους, τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα της περιοχής έχει αυξηθεί σημαντικά, με βασικό πόλο έλξης, μεταξύ άλλων, τα φημισμένα εστιατόριά του. Μεταξύ αυτών είναι και τα δύο εστιατόρια του διάσημου σεφ, Robin Gill, καθώς και το εστιατόριο του βραβευμένου με Michelin chef Adam Byatt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι τραπεζίτες του Λονδίνου έχουν πέσει σε…κατάθλιψη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ονειρική κατοικία με απίστευτο design και εξαιρετική θέα στον Αποκόρωνα Χανίων (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ