• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι τραπεζίτες του Λονδίνου έχουν πέσει σε…κατάθλιψη

    • Bloomberg


    Το κλίμα μεταξύ των τραπεζιτών που επλήγησαν από το brexit επιδεινώθηκε για πρώτη φορά μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Αυτο έδειξε  μια δημοσκόπηση της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας – βασισμένη στις απαντήσεις 92 επιχειρήσεων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών του 2017, πριν από το νέο έτος στο οποίο έχουν εμφανιστεί ανησυχίες για ένα σκληρό Brexit κι εκτιμήσεις για υποχώρηση της στερλίνας. Σχεδόν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναγνωρίζουν μεγάλη πιθανότητα επιδείνωσης των συνθηκών της χρηματοπιστωτικής αγοράς στους επόμενους έξι μήνες.

    “Η αισιοδοξία στο πεδίο αυτό έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι επιχειρήσεις σχεδόν ομοφώνως εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιζήμιες επιπτώσεις της αβεβαιότητας περί το Brexit”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της CBI, Rain Newton-Smith.

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την ευφορία υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία, προβλέποντας μια έκρηξη στις συμφωνίες, καθώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν φθηνά κεφάλαια για να επενδύσουν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Inc., Michael Corbat, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επενδύσει πόρους για να αναπτυχθεί “ακόμη πιο γρήγορα”.



    ΣΧΟΛΙΑ