• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    One&Only Resorts: Από την Τζιά στο Μεξικό με νέο project 1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg


    Η One&Only Resorts είναι γνωστή για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της, που συναντά κανείς ακόμη και σε απρόσμενα σημεία του πλανήτη, από το Κέιπ Τάουν, τις Μαλδίβες και το Ντουμπάι μέχρι τη «δική μας» Τζια. Τώρα, όμως, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με ένα νέο project: την πώληση ιδιωτικών κατοικιών σε μια ανάπτυξη 1 δισ. δολαρίων κοντά στο Πουέρτο Βαλάρτα του Μεξικό.

    Είναι η πρώτη φορά που η One&Only Resorts, η οποία ανήκει στην Kerzner International Holdings Ltd. με έδρα το Ντουμπάι, συνδέει την επωνυμία της με κάποια κατοικία και όχι resort. Παρ’ όλα αυτά, το εγχείρημά της προδιαγράφεται μάλλον επιτυχές, δεδομένου ότι έχουν ήδη προπωληθεί οι πρώτες πέντε κατοικίες της One&Only.

    Σε πρώτη φάση, το συγκεκριμένο project περιλαμβάνει 55 επώνυμες κατοικίες, με τιμή πώλησης από 4 εκατ. έως 12 εκατ. δολάρια και ένα ξενοδοχείο One&Only 108 δωματίων. Σε μεταγενέστερη φάση, όμως, αναμένεται να προστεθεί και ένα δεύτερο ξενοδοχείο, όπως και άλλη μία ομάδα κατοικιών, τη διαχείριση των οποίων θα έχει η Rosewood Hotels & Resorts Inc., όπως και ένα γήπεδο για polo και ένα κέντρο ιππασίας.

    Η ανάπτυξη στην Τζια

    Να σημειωθεί ότι η One&Only έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα με το project «One&Only Kea Island», ένα ολοκληρωμένο υπερπολυτελές resort που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και κατοικίες. Το «One&Only Kea Island» θα είναι και το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.

    Οι τελικές υπογραφές για το έργο μπήκαν την 1η Νοεμβρίου έπειτα από συμφωνία της Dolphin Capital Partners, της Dolphin Capital Investors και της Kerzner International και το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ