• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο Zuckerberg γίνεται μπαμπάς και… μοιράζει τετράμηνες άδειες!

    Πως θα φορολογηθεί η θυγατρική της Facebook στην Ελλάδα

    Mark Zuckerberg


    Ο Mark Zuckerberg σύντομα θα γίνει πατέρας, καθώς η σύζυγός του Priscilla Chan είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί, και φαίνεται πως πριν ακόμα γεννηθεί το κοριτσάκι τους, ο ιδρυτής του Facebook έχει ήδη μπει στο πνεύμα της πατρότητας.

    Πρόσφατα ανακοίνωσε πως όταν γεννηθεί η κόρη του, θα πάρει μία άδεια δύο μηνών από το Facebook, καθώς «έρευνες δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι γονείς περνούν χρόνο με τα νεογέννητά τους, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για τα παιδιά και τις οικογένειες», όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

    Όμως τα… εν οίκω του Mark Zuckerberg αφορούν εν προκειμένω και τους εργαζομένους της εταιρείας του. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε το Facebook, στο εξής όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα δικαιούνται τετράμηνη άδεια (μετ’ απολαβών, φυσικά) μητρότητας ή πατρότητας όταν γεννιέται το παιδί τους.

    Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε η επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων του Facebook, Lori Goler, τονίζοντας πως ο διαδικτυακός κολοσσός φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο φιλικές προς την οικογένεια επιχειρήσεις.

    Η Goler διευκρίνισε ότι την τετράμηνη άδεια θα δικαιούνται οι νέοι γονείς ανεξαρτήτως φύλου (συμπεριλαμβάνονται και τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων) και ανεξαρτήτως από το αν εργάζονται στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες (μέχρι τώρα το δικαίωμα αυτό το είχαν μόνο οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και οι νέες μητέρες στις άλλες χώρες – δηλαδή, ευνοούνται οι άνδρες, που μέχρι τώρα δεν δικαιούνταν άδειας.

    «Η άδεια μπορεί να ληφθεί σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μέχρι και ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού. Η γονική άδεια είναι μία πολύ προσωπική απόφαση, αλλά θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους μας την υποστήριξη και την ευελιξία για να πάρουν το χρόνο που χρειάζονται», αναφέρει η Goler.

    Η κίνηση αυτή του Facebook θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική, καθώς δεν αποκλείεται το παράδειγμά του να μιμηθούν και άλλες εταιρείες, δημιουργώντας ένα θετικό trend αναγνώρισης της ανάγκης για χορήγηση αδειών και στους νέους πατέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ