• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κίνα: Ένα βίντεο ενός λεπτού δείχνει τον χειρότερο εφιάλτη της

    • NewsRoom


    Η Κίνα δείχνει μια επιθετική στάση προς τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, το μεγαλύτερο στρατό του κόσμου, ένα εκσυγχρονισμένο και απειλητικό ναυτικό και ένα τρομερό βαλλιστικό πρόγραμμα. Αλλά υπάρχει κάτι το οποίο δε μπορεί να αγοράσει, να χτίσει ή να διεκδικήσει: τους συμμάχους της.

    Στο βίντεο που ακολουθεί, οι ΗΠΑ οδηγούν υποβρύχια, αντιτορπιλικά, άσπρα και επιθετικά πλοία, και επίσης είναι από τους πιο δυναμικούς σχηματισμούς όλων των εποχών, ως μέρος της πολεμικής άσκησης στον Ειρηνικό ωκεανό. Περισσότερα από 200 αεροσκάφη από 26 έθνη, σαράντα πέντε πλοία και πέντε υποβρύχια πήραν μέρος σε όλη την διαδικασία της άσκησης, από την αρχή ως το τέλος και ακόμη και η Κίνα εξέπλευσε με την ομάδα αυτή για να διεκδικήσει τη “μερίδα του λέοντος”.

    https://www.youtube.com/watch?v=V6jhcLt34e8

    Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε ιαπωνικά και κινέζικα πολεμικά πλοία, υποβρύχια της Νότιας Κορέας, πλοία της ακτοφυλακής και κάθε είδους ναυτική δύναμη σε ένα στενό σχηματισμό στον Ειρηνικό. Φυσικά ο σχηματισμός καθοδηγείται από ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, τη σημαντικότερη ναυτική δύναμη στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

    Η άσκηση των Αμερικανών συμμάχων που διεξάγεται στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Χαβάης, πραγματοποίησε ασκήσεις μαχητικής ετοιμότητας, βελτιώνοντας την κατασκευή και τη λειτουργικότητα των ναυτικών τους δυνάμεων.

    navy

    Παρόλο που η Κίνα έχει μια τεράστια έκταση στην ακτή της Νότιας Κίνας με τα στρατιωτικοποιημένα νησιά της και τα φυλάκια της, το να δρα μονομερώς μπορεί να την οδηγήσει μόνο μέχρι ένα σημείο. Και με γείτονες που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αμφισβητήσουν τις κτήσεις της, το μόνο που μπορεί να βοηθήσει την Κίνα είναι μια διεθνή συνεργασία!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mpori-na-sinetrivi-ena-boeing-777-tis-emirates-omos-parameni-ena-apo-ta-asfalestera-aeroskafi-tou-kosmou/65682

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/bloomberg-imni-3-firmes-ellinikon-krasion-ke-tous-dini-chriso-metallio/65527

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pseftes-poso-efkolo-ine-na-tous-katalavis-amesos-piani-ke-gia-tous-politikous/65748

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-episimo-vretania-ine-pleon-pio-fthini-agora-idon-politelias-ston-kosmo/65716

     



    ΣΧΟΛΙΑ