• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Και ο Τόμσεν στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε!


    Ο Tomsen εμφανίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών  την ώρα της συνάντησης Τσακαλώτου-Scheuble που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και διήρκεσε μία ώρα.

    tomsen

    Και σχολιάστηκε εμφατικά στο διαδίκτυο μετά το ανέβασμα στα κοινωνικά δίκτυα της σχετικής φωτογραφίας από το δημοσιογράφο  Παντελή Βαλασόπουλο.

    tom

    Το σημερινό ραντεβού του έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο με τον κ. Scheuble θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την  πορεία της αξιολόγησης και γίνεται σε μία προσπάθεια εξήγησης των ελληνικών θέσεων και διασφάλισης “περιθωρίου ελιγμών” στο Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη.

    dijsselbloem_eu_logo-thumb-large

    Στην συνάντηση της Πέμπτης πρώτο θέμα είναι η  Ελλάδα, σύμφωνα με την ατζέντα του Dijssembloem  και ενώ προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι “να εφαρμοστούν κατ ελάχιστον οι πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στα πεδία του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού”.

    Η συνάντηση Τσακαλώτου- Dijssembloem έγινε χθες σε καλό κλίμα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αυστηρός κ. Dijssembloem  αναδιατύπωσε το…χρησμό εξηγώντας ότι είπε “θα χρειαστούμε μήνες όχι για την αξιολόγηση αλλά για να βρεθεί λύση για το χρέος» …

    Διαψεύδεται η συμμετοχή Τόμσεν

    Η παρουσία Τόμσεν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, ιδίως ακριβώς την ώρα που βρισκόταν εκεί ο κ. Τσακαλώτος κι ενώ έχει φουντώσει η συζήτηση για την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Η συμμετοχή του κ. Τόμσεν στη συνάντηση διαψεύστηκε αργότερα, τόσο από τη γερμανική, όσο και από την ελληνική πλευρά.

    “Καλό θα είναι οι επίδοξοι… Ισαάκ Άσίμωφ να μην φαντάζονται συναντήσεις, με Τόμσεν, που δεν υπάρχουν”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

    Σε διάψευση για την παρουσία Τόμσεν προχώρησε και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ