• First Top Stories

    Παρακαλάνε για ένα Eurogroup στην κυβέρνηση

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras attends the vote for president at the Greek parliament in Athens on February 18, 2015. Greece’s parliament on February 18 elected pro-European conservative Prokopis Pavlopoulos as the country’s new president, a move calculated to bolster the hard-left government in its critical EU bailout talks. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)


    Οι θεσμοί αποχωρούν από την Αθήνα, έχοντας σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά. Ωστόσο δεν ανακοίνωσαν το πότε θα επιστρέψουν, κάτι που κάνει την Αθήνα να βρίσκεται σε αναβρασμό και να μη μπορεί να καλλιεργήσει θετικό κλίμα.

    stathakis.tsakalotos
    Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης για συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το κλίμα εκεί παραμένει βαρύ καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Donald Tusk για τις εξελίξεις σχετικά με το Eurogroup και την πρόοδο που ενδεχομένως έχει σημειωθεί. Ο κ. Τσακαλώτος έφυγε κατά τις 4 χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Tusk θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

    Donald Tusk
    Donald Tusk

    Οι θεσμοί εξέδωσαν μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει ότι «Οι θεσμοί και οι Ελληνικές Αρχές έχουν υλοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής, το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητας του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Ελληνικού Προγράμματος. Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις Αρχές και τα κράτη-μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής» και καταλήγει λέγοντας «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης για την οριστικοποίηση και των τελευταίων στοιχείων του συνολικού πακέτου, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

    Jeroen Dijsselbloem
    Jeroen Dijsselbloem

    Η επάνοδός τους πάντως στην ελληνική πρωτεύουσα θα εξαρτηθεί από το πότε θα γίνει το Eurogroup. O κ. Dijsselbloem δήλωσε σχετικά ότι «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης. Νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/chardouvelis-tora-pio-konta-apo-pote-to-grexit/41732

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giati-i-athina-epilegi-sinechos-tin-apomonosi/41595



    ΣΧΟΛΙΑ