• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συγκλονίζει το βίντεο-ντοκουμέντο από τον απεγκλωβισμό των παιδιών στην Ταϊλάνδη


    Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που ήταν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

    Το βίντεο αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.

    Τα πολύ στενά περάσματα, οι λασπώδεις εσοχές γεμάτα νερό, οι μυτεροί βράχοι εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων πέρασαν διασώστες και παιδιά.

    Δείτε το βίντεο:

    Από τα ξημερώματα της Τρίτης (4.08 ώρα Ελλάδος) 19 δύτες ξεκίνησαν την τρίτη και τελευταία φάση απεγκλωβισμού των νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους.

    Από το μεσημέρι τα νέα από την Ταϊλάνδη ήταν ευχάριστα καθώς οι ειδήσεις για τη σωτηρία των παιδιών διαδέχονταν η μία την άλλη.

    Μετά τη 1.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος τελικά απεγκλωβίστηκε και το τελευταίο παιδί. Τα τέσσερα παιδιά και ο προπονητής τους, που διασώθηκαν σήμερα, μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ελικόπτερα.

    Στο σημείο βρισκόταν και ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν αγχολυτικά σκευάσματα για την επιχείρηση και δεν ναρκώθηκαν.

    Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, μπήκαν σήμερα στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων.

    Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

    Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

    Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

    Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά μία εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακουφισμένος ο πλανήτης: Σώα όλα τα παιδιά από τη «διάσωση του αιώνα» στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταϊλάνδη: Γιατί οι γιατροί δεν αφήνουν τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν να δουν τους γονείς τους-Τι φοβούνται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το σκίτσο που συγκλονίζει: Το παγκόσμιο κύπελλο στα παιδιά της Ταϊλάνδης



    ΣΧΟΛΙΑ