• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Μέσα σε βαρύ κλίμα και σε μία κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς και συναδέλφους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

    Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τους 2 εκ των 5 αλλοδαπών κατηγορουμένων. Είναι εκείνοι που φέρονται να έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

    Οι υπόλοιποι 2 (καθώς ο 5ος φυγοδικεί) αρνήθηκαν να εμφανιστούν στη δίκη τους και η δήλωση τους στο δικαστήριο -δια των συνηγόρων τους- ότι με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης τους και έχουν αρχίσει και απεργία πείνας, προκάλεσε την αγανάκτηση των συναδέλφων του θύματος και κυρίως της οικογένειάς του.

    Παρών ο Αρης Φλώρος

    Στο δικαστήριο προσήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος. Ο επιχειρηματίας που – μετά τις λίγες ημέρες της ελευθερίας του και το σάλο που ξέσπασε για τα “μαϊμού” πιστοποιητικά αναπηρίας – έχει επιστρέψει στις φυλακές Χαλκίδας είναι βασικός μάρτυρας σε αυτή τη δίκη.

    Το σκοτεινό παρασκήνιο των φερόμενων απειλών και του εκβιασμού στον Φλώρο από βασικό κατηγορούμενο φαίνεται πως ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι των δολοφόνων, καθώς εκείνη την περίοδο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο δικηγόρος του επιχειρηματία στη δίκη της Energa.

    Οι φυσικοί αυτουργοί υποτίθεται ότι πήγαν στο δικηγορικό γραφείο του θύματος στην οδό Ασκληπιού για να τον εκφοβίσουν αλλά τελικά τον σκότωσαν.

    Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

    Για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δικάζονται οι Αλβανοί Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε (παρόντες οι πρώτοι δύο).

    Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας δικάζονται οι Μικέλα Κάστριοτ και Αλέξανδρος Μάτα. Ο τελευταίος παραμένει ασύλληπτος.

    Η δίκη διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων δεν είχαν δικηγόρο και τους διόρισε το δικαστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρης Φλώρος: «Συναντήθηκα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Φλώρος, πατέρας του Άρη Φλώρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δημοσκόπηση: Ευρύ προβάδισμα ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ