• Κοινωνία

    ΩΡΛ Ευαγγελισμού: Ομολόγησε την πλαστογραφία του πιστοποιητικού του Φλώρου

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Ο υπότροφος γιατρός του Ευαγγελισμού αποδέχθηκε εν μέρει την ευθύνη της πλαστογραφίας της βασικής ιατρικής βεβαίωσης που «έβγαλε» εκτός φυλακής τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο.

    Αρνήθηκε ωστόσο ότι δωροδοκήθηκε από τον 39χρονο κατάδικο για να συνδράμει στην πλασματική αύξηση του ποσοστού αναπηρίας του.

    Η ομολογία του νεαρού ΩΡΛ ήρθε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πολύωρης κατάθεσής του στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και έγινε υπό το βάρος αποδεικτικών στοιχείων και καταγγελιών των άλλοτε προϊσταμένων του στην κλινική του Ευαγγελισμού.

    Ο καταγγελλόμενος γιατρός εμφανίστηκε αυτοβούλως στους εισαγγελείς και παρά την έκδηλη αγωνία του για να πείσει για την αλήθεια των ισχυρισμών του, η αξιοπιστία των όσων είπε θα ελεγχθεί ενδελεχώς.

    «Πήγε καλά προετοιμασμένος για το τι θα πει», έλεγαν έγκυρες πηγές.

    Ψάχνουν τους συνεργούς

    Η ανάληψη ευθύνης για την πλαστογραφία «στο μερίδιο που του αναλογεί» από το νεαρό γιατρό αποτελεί την πρώτη ομολογία στο παζλ των ερευνών για τις συνθήκες αποφυλάκισης του βαρυποινίτη άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρίας Energa.

    Οι αρμόδιοι εισαγγελείς, που αναμένουν και την ΕΔΕ που διενεργεί ο ΕΦΚΑ, στρέφουν τις έρευνές τους προς πάσα κατεύθυνση και αναζητούν πιθανούς συνεργούς του ΩΡΛ στη νόθευση της συγκεκριμένης ιατρικής βεβαίωσης υπνικής άπνοιας.

    Ήδη έχει κατασχεθεί από τους εισαγγελείς ο ιατρικός φακέλος του Αρ. Φλώρου από το ΚΕΠΑ Νίκαιας (το οποίο εξέδωσε την πρωτοβάθμια απόφαση αναγνωρίζοντας στον 39χρονο ποσοστό αναπηρίας 70%), ενώ έχουν ζητηθεί έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις και το νοσοκομείο-ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

    Όμως, στο στόχαστρο της έρευνας μπαίνουν και τρίτα πρόσωπα, πέραν των δημοσίων λειτουργών. Όπως οι δικηγόροι που υπέγραψαν το αίτημα αποφυλάκισης του νεαρού επιχειρηματία.

    Νέα κατάθεση του γιατρού

    Οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τη γνησιότητα ακόμα δύο ιατρικών βεβαιώσεων που αφορούν στον Άρη Φλώρο. Τις προσκόμισε χθες ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος επίσης προσήλθε αυθορμήτως στην Εισαγγελία για κατάθεση, παραδίδοντας όσα έγγραφα στοιχεία είχε στην κλινική του, αλλά και βίντεο με τον υπότροφο γιατρό να συνοδεύει τον Φλώρο στο δωμάτιο όπου θα υποβαλλόταν στο τεστ ύπνου.

    Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή του αποδεικτικού υλικού, αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς θα καλέσουν σε δεύτερη ανωμοτί κατάθεση τον ΩΡΛ, ο οποίος ήδη φέρει την ιδιότητα του υπόπτου.

    Αν από το αποδεικτικό υλικό προκύψουν ενδείξεις εμπλοκής των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης σε έκδοση ύποπτων ιατρικών βεβαιώσεων και σε άλλους κρατούμενους, τότε η έρευνα θα επεκταθεί και για αυτές τις αποφυλακίσεις λόγω μεγάλης αναπηρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατέθεσε ως ύποπτος στους εισαγγελείς ο καταγγελλόμενος γιατρός του Φλώρου – Έφυγε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε με κυβέρνηση ΝΔ, αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση Φλώρου: Χρησιμοποίησαν τη γνωμάτευση από άλλον ασθενή που ονομαζόταν επίσης Αριστείδης Φλώρος!



    ΣΧΟΛΙΑ