• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά


    Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ύστερα από συνάντηση των εκπροσώπων των απεργών με τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

    Η συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών, έγινε παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, του αρχηγού του λιμενικού σώματος αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής εμφανίστηκε υποστηρικτικός προς τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με τη θέση του υπουργού συντάχθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων, καθώς και ο κ. Νεφελούδης.

    Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Ναυτιλίας, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο γραφείο του, την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 12.30 για συνομιλίες επί τεχνικών ζητημάτων, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των απεργών.

    Η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση των Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) είχε καλέσει όλους τους εργαζομένους σε απεργία, ζητώντας άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου και διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.

    Από την κινητοποίηση των εργαζομένων προκλήθηκε αναστάτωση στη διακίνηση των κοντέινερ, ενώ το απόγευμα της Τρίτης το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από προσφυγή της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ έκρινε παράνομη την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΝΕΔΕΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απεργούν σήμερα οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην 7η θέση των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών ο Πειραιάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υψηλό το ρίσκο από τις επενδύσεις των κρατικών κινεζικών τραπεζών στα ευρωπαϊκά λιμάνια



    ΣΧΟΛΙΑ