• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας κρατά τρεις ομήρους σε επιχείρηση (UPD)


    Ένας άνδρας κρατάει ομήρους τρεις ανθρώπους σε επιχείρηση στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης. Μάλιστα φαίνεται μεταξύ των ομήρων να είναι και μια έγκυος γυναίκα.

    Εν τω μεταξύ, ο δράστης υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του δύο βόμβες, ένα μαχαίρι και ένα περίστροφο.

    Η αστυνομία αναφέρει ότι σε αυτό το στάδιο, το περιστατικό δε φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, ωστόσο στο σημείο έχει ήδη φτάσει ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας.

    Οι δρόμοι στην περιοχή Rue des Petites Ecuries έχουν αποκλειστεί, ενώ άντρες των ειδικών δυνάμεων έχουν πάρει θέση και αναμένουν σήμα προκειμένου να δράσουν, αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους ομήρους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μία γυναίκα αντιμετωπίζει πρόβλημα, προφανώς λόγω της εγκυμοσύνης της. Ένας τέταρτος όμηρος κατάφερε να διαφύγει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Όπως αναφέρουν πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ο άντρας που κρατά ομήρους τα δύο άτομα, έχει προβάλει ένα και μοναδικό αίτημα, να έρθει σε επαφές με την πρεσβεία του Ιράν, προκειμένου να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές ένα έγγραφο.

    Άλλη αστυνομική πηγή είπε ότι ο δράστης αρχικά χτύπησε ένα τρίτο πρόσωπο, που κατάφερε να διαφύγει. Ο άνδρας, που κρατά ένα όπλο το οποίο όμως μοιάζει ψεύτικο, έχει περιλούσει με πετρέλαιο τους δύο ομήρους, πρόσθεσε.

    Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία ή την εθνικότητα του δράστη. Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπε ότι ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν.



    ΣΧΟΛΙΑ