• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αν είστε άνδρας και πίνετε πολλά αναψυκτικά, δείτε τι μπορεί να σας συμβεί


    Όσοι άνδρες δεν το γνώριζαν, ήρθε η ώρα να μάθουν πως τα ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά όχι μόνο δεν κάνουν καλό στην υγεία αλλά μπορούν να καταστρέψουν τον ανδρισμό τους. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δανίας, οι νέοι που πίνουν υπερβολικές ποσότητες cola, εμφάνισαν μείωση των σπερματοζωαρίων μέχρι και 30%. Η μελέτη έγινε με τη συμμετοχή 2.554 ανδρών, οι οποίοι έπιναν κανονικά αλλά και light αναψυκτικά.

    Στην ηλικία των 18 ετών όλοι οι Δανοί άνδρες πρέπει να μπουν στον στρατό, αφού πρώτα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Εκτός από ένα τεστ φυσικής κατάστασης οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την καφεΐνη και την κατανάλωση αναψυκτικών.

    men

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι πίνουν πάρα πολλά αναψυκτικά (ένα ή πάνω από ένα λίτρο την ημέρα αναψυκτικά) έχουν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων σε μεγάλο ποσοστό συγκριτικά με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου ή με εκείνους που πίνουν με μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος υπογονιμότητας. Η μείωση των σπερματοζωαρίων είναι πιθανό να μην οφείλεται μόνο στην καφεΐνη- καθώς έχει μικρή περιεκτικότητα, αλλά και στα υπόλοιπα συστατικά των αναψυκτικών.


    Ένα άλλο πρόβλημα σύμφωνα με νέα μελέτη, που προκαλούν τα ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά είναι και η στυτική δυσλειτουργία. Η μελέτη που έγινε από τους γιατρούς Jan Adamowicz και Tomasz Drewa, έδειξε ότι μια γλυκαντική ουσία που περιέχεται σε πολλά ανθρακούχα ποτά καταστρέφει τις αρτηρίες και εμποδίζει τη ροή του αίματος στο πέος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-akirosan-ta-simvolea-pasignostou-montelou-tou-sports-illustration-video/60125



    ΣΧΟΛΙΑ