• ΔΕΗ Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

    The Mononews Lab

    Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου: Στοχεύοντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον

    • Ράνια Παπαδοπούλου

    Για 5η συνεχόμενη χρονιά γιορτάστηκε φέτος στις 3 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και η ΔΕΗ δημιούργησε μία ενημερωτική καμπάνια με χρήσιμες συμβουλές και κανόνες οδικής συμπεριφοράς για ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων.

    Με στόχο την ενεργειακή μετάβαση και το άνοιγμα του δρόμου προς μία βιώσιμη ανάπτυξη, η ΔΕΗ πρωτοστατεί στηρίζοντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς σε κάθε του μορφή. Το ποδήλατο, το πιο βιώσιμο μέσο μετακίνησης, έχει μπει για τα καλά στην κουλτούρα μας για πολλούς ακόμα λόγους. Αφενός συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και αφετέρου είναι μία πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

    ΔΕΗ Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
    ΔΕΗ International Tour of Hellas – Stage 4, Costa Navarino – Αρχαία Ολυμπία, 6/5/2023. © 2023 Nassos Triantafyllou

    Ωστόσο, πώς μπορούν να «συμβιώσουν» ποδήλατα και αυτοκίνητα; Έχετε ακούσει ποτέ για την «ολλανδική λαβή»; Η απάντηση είναι απλή, γιατί η ΔΕΗ στο πλαίσιο της στρατηγικής της προωθεί αυτή η συμβίωση, μαθαίνοντάς μας να είμαστε προσεκτικοί και ασφαλείς όποιο μέσο κι αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε.

    Στην προκειμένη περίπτωση, η ολλανδική λαβή αποτελεί τον βασικό τρόπο για το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου με τη χρήση του χεριού που είναι πιο μακριά από την πόρτα, αναγκάζοντας το σώμα να γυρίσει.

    Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα του αυτοκινήτου.

     

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η ΔΕΗ επενδύει στο ποδήλατο ως μέσο με τους εξής τρόπους:

    • Προωθεί τα συμβατικά και τα ηλεκτρικά ποδήλατα για βιώσιμη αστική μετακίνηση, σωματική άσκηση και ψυχαγωγία μέσα από πρωτοβουλίες όπως το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, και διοργανώσεις όπως τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας.

    ΔΕΗ e-bike Festival
    ΔΕΗ e-bike Festival

    • Στηρίζει το Athens Bike Festival, τη γιορτή του ποδηλάτου με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες.

    • Στηρίζει το άθλημα της Ποδηλασίας μέσα από τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

    • Δίνει ενέργεια στην Εθνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και είναι δίπλα στις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας.

    ΔΕΗ Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

    • Έχει δημιουργήσει τη δική της Ποδηλατική Ομάδα, την ΔΕΗ Cycling Team, με εργαζόμενους της εταιρείας από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα συμμετέχει σε αγώνες στην Ελλάδα αλλά και σε διοργανώσεις στο εξωτερικό.

    • Έχει «υιοθετήσει» το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα τριάθλου Ironman Greece τα τελευταία τρία χρόνια.

    Η ΔΕΗ πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση για ένα καλύτερο, βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον.