• sports

    Με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Κομματική πειθαρχία θέτει η ΝΔ

    • NewsRoom


    Με ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι η ψηφοφορία στη Βουλή αναφορικά με την τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για τις περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την οποία κατέθεσε εσπευσμένα η κυβέρνηση.

    Η τροπολογία προβλέπει την αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη σε περίπτωση που η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή. Η ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία σύμφωνα με την ΕΕΑ βρέθηκε ένοχη για πολυϊδιοκτησία, εμφανίζεται δυσαρεστημένη καθώς υποστηρίζει πως θα υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος στο πρωτάθλημα.

    Ενοχλημένη ωστόσο είναι και η πλευρά του Ολυμπιακού, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως υποχώρησε στον εκβιασμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος με βάση το μέχρι σήμερα νόμο θα έπρεπε να υποβιβαστεί. Δυσαρέσκεια υπάρχει και σε άλλες ομάδες οι οποίες κατά το παρελθόν τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό για λιγότερο σοβαρά αδικήματα (πχ Ηρακλής) ή με αφαίρεση βαθμών (πχ Πανιώνιος), καθώς βλέπουν και αυτοί εκβιασμό της κυβέρνησης από την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

    Προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά ΕΕΑ ο ΠΑΟΚ

    Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια θα κάνει η ο ΠΑΟΚ κατηγορώντας την ΕΕΑ για παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό.

    Από τον ΠΑΟΚ αναφέρουν πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης όρισε δυο νέα μέλη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην ΕΕΑ και συγκεκριμένα αντικατέστησε ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος. Οι κ.κ. Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδη, αντικαταστήθηκαν από τους Νικόλα Φαραντούρη και Αριστέα Σινανιώτη.

    Μήνυμα από Μαξίμου να μην υπάρξουν διαρροές

    Ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή και να στηρίξουν όλοι οι βουλευτές την τροπολογία για τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

    «Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. «Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα» επεσήμανε ο κ. Πέτσας.



    ΣΧΟΛΙΑ