• sports

    Τα πιο θρυλικά… ΝΤΟΥ οπαδών στον αγωνιστικό χώρο!

    • NewsRoom


    Μπορεί η Σεβίλλη να προκρίθηκε στους “16” του Europa League παρά την ήττα με 2-0 από την Αϊντχόφεν στο “Philips Stadion”, ωστόσο όλοι θα θυμούνται τον συγκεκριμένο αγώνα για την εισβολή του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον ακινητοποίησε ο τερματοφύλακας, Μάρκο Ντμίτροβιτς. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φίλαθλος εισβάλει σε αγωνιστικό χώρο και παρακάτω θα θυμηθούμε κάποιους εισβολείς που για διαφορετικούς λόγους προκάλεσαν… χαμό.

    ΠΡΕΠΕΙ να δεις ποιές είναι στην Ελλάδα, οι μοναδικές νόμιμες στοιχηματικες εταιριες

    Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε από τον εισβολέα στο παιχνίδι Αϊντχόφεν – Σεβίλλη. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ματς και την πρόκριση της Σεβίλλης στην επόμενη φάση του Europa League, ο Ολλανδός φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα της ισπανικής ομάδας, Μάρκο Ντμίτροβιτς.

    Ο Σέρβος γκολκίπερ με μια απίστευτη λαβή ξάπλωσε στο έδαφος τον Ολλανδό, ο οποίος σώθηκε στη συνέχεια από τους σεκιουριτάδες. Οι εικόνες κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο δημοσιεύματα από την Ολλανδία αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος εισβολέας είχε σε ισχύ εις βάρος του πολυετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Μια είδηση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, σχετικά με το πως κατάφερε να μπει στο γήπεδο αλλά και για τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν.

    Τζίμι Τζαμπ

    Πρόκειται για τον πιο διάσημο εισβολέα των αγωνιστικών χώρων και όχι μόνο. Γεννημένος τον Μάρτιο του 1976 στο Σαβαδέλ της Ισπανίας ο Τζίμι Τζαμπ… πρωτοεμφανίστηκε στον τελικό του Euro 2004 και συγκεκριμένα στο Πορτογαλία – Ελλάδα, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας στον Λουίς Φίγκο μια σημαία της Μπαρτσελόνα. Ο λόγος φυσικά ήταν η αποχώρηση του Πορτογάλου από την Μπαρτσελόνα με προορισμό τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης.

    Το 2ο χτύπημα έγινε δύο χρόνια αργότερα, όταν εισέβαλε στο γήπεδο λίγο πριν αρχίσει το 2ο ημίχρονο του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και την Άρσεναλ και πέταξε μια φανέλα με το νούμερο 14 στον Ανρύ. Ο διαβόητος Καταλανός επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα και πάλι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Αθήνα, κάνοντας την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο με μια ελληνική σημαία στο παιχνίδι Λίβερπουλ – Μίλαν.

    Στον αγώνα Τουρκία – Γερμανία στο Euro 2008 κατάφερε και πάλι να ξεγελάσει τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μια μπλούζα που έγραφε: «Το Θιβέτ δεν είναι Κίνα». Δύο χρόνια αργότερα ο Τζίμι Τζαμπ εισέβαλε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προσπάθησε να φορέσει έναν σκούφο στο τρόπαιο. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς το 2010 στον γνωστό διαγωνισμού τραγουδιού τη Eurovision, κατάφερε να ανέβει στην σκηνή, τραγουδώντας μαζί με τους Ισπανούς!

    Κίνσεϊ Βολάνσκι

    Ένας ακόμη λόγος για να θυμόμαστε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ ήταν η εισβολή της εντυπωσιακής Ρωσίδας, Κίνσεϊ Βολάνσκι. Το μοντέλο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας ολόσωμο “καυτό” μαγιό και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε γνωστή παγκοσμίως, πετυχαίνοντας τον σκοπό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε εκατομμύρια followers στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, ενώ τα κέρδη από το διάσημο «ντου» της απέφεραν κέρδη πάνω από 4 εκατ. ευρώ, εκτοξεύοντας κατακόρυφα τη δημοτικότητα της!

    Η εισβολή φιλάθλων στο Μουντιάλ 2022 και ο… Salt Bae

    Στο Μουντιάλ του Κατάρ και συγκεκριμένα στο παιχνίδι Πορτογαλία – Ουρουγουάη, φίλαθλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, θέλοντας να περάσει τρία μηνύματα. Κρατώντας τη σημαία με το ουράνιο τόξο, έστειλε μήνυμα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μια χώρα, όπως το Κατάρ, που δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, ενώ στην μπλούζα του υπήρχαν δύο διαφορετικά μηνύματα. Στο μπροστινό μέρος έγραφε «Σώστε την Ουκρανία» και στο πίσω μέρος «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

    Στην ίδια διοργάνωση και στο παιχνίδι Τυνησία – Γαλλία ένας Τυνήσιος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας τη σημαία της Παλαιστίνης. Οι άνδρες ασφαλείας κινήθηκαν γρήγορα και έπιασαν τον Τυνήσιο, η εισβολή του οποίου δεν μεταδόθηκε ποτέ στην τηλεόραση.

    Μένουμε στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού μετά το τέλος του τελικού, ο διάσημος σεφ Salt Bae μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο έβγαζε απροκάλυπτα φωτογραφίες με τους παίκτες αλλά έβγαλε ακόμη και φωτογραφία με το ίδιο το τρόπαιο, τις οποίες και στη συνέχεια ανήρτησε στα Social Media. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και η FIFA ξεκίνησε άμεσα έρευνα, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρχαν άτομα που απέκτησαν “αδικαιολόγητη πρόσβαση” στον αγωνιστικό χώρο.

    Η εισβολή του… “Μπόρατ”

    Στο πρωτάθλημα της Τσεχίας και συγκεκριμένα πίσω στο 2018. Στο παιχνίδι Καρβινά – Βικτόρια Πλζεν έγινε κάτι που δεν περίμενε κανείς, καθώς στο 72ο λεπτό του ματς, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ένας άνδρας, φορώντας το μαγιό του Μπόρατ, το οποίο κάλυπτε μόνο τα απαραίτητα. Αφού πάτησε στο χορτάρι, ξεκίνησε να τρέχει σαν τρελός στον αγωνιστικό χώρο, με τους άνδρες ασφαλείας να προσπαθούν να τον πιάσουν. Τελικά, ένας άνδρας της ασφάλειας του γηπέδου κατάφερε με… τάκλιν που θα ζήλευε και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να τον σωριάσει στο έδαφος.

    ΜΗΝ ξεχάσεις να τσεκάρεις τις μόνες νομιμες στοιχηματικες ελλαδα με άδεια!

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν: Τι δοκιμάζουν;



    ΣΧΟΛΙΑ