• sports

    Super League: Αναβάλλεται και επίσημα η έναρξη του πρωταθλήματος

    • NewsRoom
    Super League


    Αναβάλλεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η σημερινή Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της απουσίας πέντε ομάδων της λίγκας.

    Συγκεκριμένα, απόντες από τη σημερινή ΓΣ ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, οι ομάδες δηλαδή που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορεί να διεξαχθεί η διαδικασία, να μην γίνει η ψήφιση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και τελικά να μην μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

    Η διαφωνία για την κεντρική διαχείριση από την επόμενη σεζόν, ήταν αυτή που έφερε την αναβολή της σέντρας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, 21 Αυγούστου.

    Οι επτά που έχουν εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΌΦΗ, Πας Γιάννενα και Ατρόμητος) προτείνουν πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-2024, ενώ οι επτά που δεν έχουν παραχωρήσει -προς το παρόν- τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα σε κάποιο συνδρομητικό κανάλι, δέχονται αυτήν την πρόταση αρκεί να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο.

    Οι επτά που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη είναι οι Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων και Ιωνικός, οι οποίοι όμως έχουν στα χέρια τους μία πρόταση από την COSMOTE TV, ύψους περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται μόνος του.

    Έτσι, οι έξι και ο «δικέφαλος του Βορρά» θα δεχτούν την κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-2024, εφόσον εξασφαλίσουν κι αυτοί περισσότερα χρήματα για τη διετία που δεν θα έχουν έσοδα από εμπορικές συμφωνίες και τηλεοπτικά συμβόλαια που θα περιλαμβάνει η κεντρική διαχείριση.

    Η ανακοίνωση της Super League:

    «Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στην α΄ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00».

    Στην COSMOTE TV οι αγώνες του ΟΦΗ

    Πριν από λίγο, η COSMOTE TV ανακοίνωσε ότι υποδέχεται στην τηλεοπτική της στέγη τον ΟΦΗ.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Για τα επόμενα δύο χρόνια, η ομάδα της Κρήτης θα έχει ‘έδρα’ τα κανάλια COSMOTE SPORT, τα οποία θα μεταδίδουν όλα τα παιχνίδια που θα κάνουν σέντρα στο ‘Θεόδωρος Βαρδινογιάννης’ του Ηρακλείου για το Πρωτάθλημα της Superleague Interwetten, τους φιλικούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας), καθώς και επιλεγμένους αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

    Την κάλυψη των παιχνιδιών θα αναλάβει η έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών COSMOTE SPORT με πλούσια ρεπορτάζ, αλλά και ειδικές pre-game και post-game εκπομπές στο πλαίσιο σημαντικών αναμετρήσεων.

    Οι αγώνες του ΟΦΗ έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που την σεζόν 2021-22 περιλαμβάνει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League), σε επίπεδο εθνικών ομάδων τους αγώνες UEFA European Qualifiers για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 και UEFA Nations League Finals, αγώνες του Πρωταθλήματος της Superleague Interwetten,, τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.α.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κ.α».

    Διαβάστε επίσης:

    Cosmote TV και Nova μοιράζουν την πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League

    Οι εννέα κορυφαίες συμφωνίες της Ρεάλ την τελευταία δεκαετία

    Ντόρτμουντ εναντίον Μπάγερν για την κορυφή στη Γερμανία

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα εμβολιαστώ για τον κορονοϊό όταν γίνει υποχρεωτικό (video)



    ΣΧΟΛΙΑ