• Τόνι Κρόος

    sports

    Οι εννέα κορυφαίες συμφωνίες της Ρεάλ την τελευταία δεκαετία

    • NewsRoom

    Μπορεί η Ρεάλ να είναι ο σύλλογος που έχει συνδέσει το όνομά του με μεταγραφές τύπου Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέιλ, Αζάρ και πάει λέγοντας. Κι όμως με το financial fair play τα πράγματα πια δεν είναι τόσο εύκολα.

    Η Μπαρτσελόνα αναγκάζεται να αφήσει τον Μέσι, η Ρεάλ και κανείς σύλλογος δεν μπορεί να ξοδεύει αλόγιστα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συμφωνίες, κάποιες μεταγραφές που έχουν υποτιμηθεί. Αυτό συνέβη είτε επειδή οι παίκτες δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, είτε επειδή κανείς δεν υπολόγισε το κόστος σε συνάρτηση με την προσφορά του παίκτη στην ομάδα, αλλά και με τη χρηματική του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

    Επιλέξαμε λοιπόν να βρούμε τις καλύτερες εννέα συμφωνίες (μέσα στο πλαίσιο που αναφέρουμε) που έκανε η Ρεάλ από το 2010 και μετά και σας τις παρουσιάζουμε. Πριν από αυτό μην ξεχνάτε πως μπορείτε να συμβουλευτείτε για νόμιμο και ασφαλές στοίχημα, την Stoiximan, μία από τις πλήρως αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα.

    Θιμπό Κουρτουά

    Τον απέκτησε από την Τσέλσι δίνοντας 35.000.000 ευρώ. Ο Βέλγος κίπερ έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Κι αν σκεφτούμε ότι η Τσέλσι ξόδεψε τα διπλάσια (70.000.000 ευρώ) για να τον αντικαταστήσει με τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της συμφέρουσας συμφωνίας στην οποία ήλθε η Ρεάλ με την Τσέλσι.

    Μάρκο Ασένσιο

    Στη Μαγιόρκα έβγαλε μάτια. Ο Ράφα Ναδάλ λέγεται ότι ήταν αυτός που έψησε τον Ασένσιο να πάει στο Μπερναμπέου. Το κόστος της μεταγραφής ανήλθε στα 3.900.000 ευρώ. Η συνέχεια γνωστή. Ιδιαίτερα στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ κάνει αισθητή την παρουσία του με γκολ που δίνουνε μεγάλες νίκες και προκρίσεις στη βασίλισσα.

    Λούκας Βάσκεθ

    Με 900.000 ευρώ τον έφερε πίσω από την Εσπανιόλ. Προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ. Η βασίλισσα πίστεψε σε αυτόν. Κι αυτό διότι εκτός από τους γκαλάκτικος, στη Μαδρίτη, πάντα θέλουν και τα δικά τους παιδιά να φτάνουν στην πρώτη ομάδα. Όπως είχε πει ο Φλορεντίνο Πέρεθ: «Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες τύπου Ζιντάν και τους παίκτες τύπου Παβόν». Δηλαδή αστέρια μαζί με προϊόντα της ακαδημίας.

    Τόνι Κρόος

    Τεράστια προσθήκη για τη Ρεάλ. Μία μηχανή στη μεσαία γραμμή. Αποκτήθηκε από την Μπάγερν με μόλις 25.000.000 ευρώ. Κάποιοι στη Βαυαρία την χαρακτήρισαν την κλοπή του αιώνα. Δεν πίστεψαν τόσο στον Κρόος και προτίμησαν να τον πουλήσουν αντί να ανανεώσουν το συμβόλαιό του που έληγε ένα χρόνο μετά.

    Κέιλορ Νάβας

    Τεράστιος κίπερ. Τρία Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο παίκτης από την Κόστα Ρίκα. Τον απέκτησε έναντι μόλις 9.000.000 ευρώ από την Πόρτο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα καθιερωθεί, αλλά αυτός κέρδισε τη φανέλα με το «1» με την αξία του. Το 2019 πουλήθηκε στην Παρί πιο ακριβά απ’ ότι είχε αποκτηθεί. Μόνο κέρδη έφερε στη Ρεάλ και τίποτα αρνητικό.

    Ντάνι Καρβαχάλ

    Αφού έβγαλε μάτια με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Ρεάλ τον πήρε ξανά πίσω με 6.500.000 ευρώ. Πλέον έχει φτάσει τις 300 εμφανίσεις στη Μαδρίτη ως αναντικατάστατος δεξιός μπακ. Μία προσθήκη με ένα κόστος που δεν είναι επιπέδου Ρεάλ. Πολλαπλό το όφελος λοιπόν για τη βασίλισσα.

    Κασεμίρο

    Η Σάο Πάολο πήρε μόλις 6.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Το μάτι δεν το γέμιζε, κατάφερε όμως να γεμίζει κάθε σημείο του γηπέδου και λογίζεται ως ένα από τα κορυφαία αμυντικά χαφ του πλανήτη.

    Ραφαέλ Βαράν

    Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε 360 ματς κατά τη διάρκεια των 10 ετών που έμεινε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, θέλετε κάτι περισσότερο; Κι όλα αυτά με μόλις 9.000.000 ευρώ από τη Λανς. Η Γιουνάιτεντ έδωσε περισσότερα από 50.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Απλά μαθηματικά!

    Μεσούτ Οζίλ

    Αποκτήθηκε από τη Βέρντερ Βρέμης μετά το Μουντιάλ του 2010. Το κόστος; Μόλις 15.000.000 ευρώ. Ο Γερμανός άσος προσέφερε 27 γκολ και 80 ασίστ σε 159 ματς. Δεν έκανε τη διαφορά, δεν ήταν και κακός. Μετά από τρία χρόνια πωλήθηκε στην Άρσεναλ στην τριπλάσια τιμή, λίγο παραπάνω από 45.000.000 ευρώ. Ακόμη ένα φοβερό deal που δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική απόδοση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπουντεσλίγκα: Τι λένε οι στοιχηματικές εταιρίες για το νέο πρωταθλητή;