• Business

    Cosmote TV και Nova μοιράζουν την πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Ένα διαφορετικό τοπίο διαμορφώνεται στα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του του ελληνικού πρωταθλήματος με την Cosmote TV για πρώτη φορά να μπαίνει στους δημοφιλέστερους για το ελληνικό κοινό ποδοσφαιρικούς αγώνες.

    Μέχρι και την περσινή αγωνιστική περίοδο η Nova μετέδιδε όλους τους αγώνες της Super League, έχοντας συνάψει ανεξάρτητες συμφωνίες με τις ΠΑΕ. Τα δεδομένα για τη νέα σεζόν έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:

    Nova και ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωσαν χθες την ανανέωση της συνεργασίας τους όσον αφορά στην αποκλειστική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα Play Off για τη σεζόν 2021-2022.

    Η Nova καλύπτει επίσης τα παιχνίδια των Άρη, Ατρομήτου και ΠΑΣ Γιάννινα, ομάδες οι οποίες έχουν συμβόλαιο μαζί της και για την τρέχουσα σεζόν.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosmote TV βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

    Η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ έχει επίσης καταθέσει πρόταση να αποκτήσει τα δικαιώματα των ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Βόλου, Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικού, Λαμίας και Ιωνικού.

    Η αλλαγή σκηνικού στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League θα έχει ως αποτέλεσμα μετακινήσεις συνδρομητών από τη μια πλατφόρμα στην άλλη και μένει να φανεί αν θα είναι σε βαθμό που θα διαφοροποιήσει τα μερίδια αγοράς.

    Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία η Cosmote TV έχει 577.846 συνδρομητές (πρώτο τρίμηνο 2021) ενώ η Nova στο τέλος του 2020 είχε 318.629 συνδρομητές λιανικής και 144.865 χονδρικής (περιλαμβάνονται και αυτοί στην Κύπρο) σύνολο 463.494.

    Το αθλητικό περιεχόμενο επηρεάζει την επιλογή τηλεοπτικής πλατφόρμας από τους καταναλωτές, αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν δώσει ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία που να δείχνουν το πόσο.

    Ανατροπή έχει επέλθει και όσον αφορά τη μετάδοση του βρετανικού πρωταθλήματος επίσης δημοφιλές στο ελληνικό κοινό. Η Premier League θα μεταδοθεί φέτος (σεζόν 2021-22) από την Cosmote TV, ωστόσο, από την αμέσως επόμενη πιθανότατα να μετακομίσει στη Nova.

    Στον διαγωνισμό για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους της Premier League συμμετείχαν και οι δύο ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες. Τα δικαιώματα όμως αποκτήθηκαν από media agency (IMG), που θα διαπραγματευτεί με τους τοπικούς τηλεοπτικούς παρόχους. Όπως έχει γίνει γνωστό η United Group, μητρική της Nova, που διαθέτει στους πελάτες της αθλητικό περιεχόμενο στην Ελλάδα αλλά και σε Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον φορέα που διαμεσολαβεί.

    Εκτός από όσους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος παραμείνουν στη Nova οι συνδρομητές της έχουν στη διάθεσή τους μεταξύ άλλων τη La Liga Ισπανίας, Bundesliga Γερμανίας, Ligue 1 Γαλλίας, Eredivisie Ολλανδίας, Jupiler Pro League Βελγίου, Championship Αγγλίας, DFB Pokal Γερμανίας, Coppa Italia, Coupe de France, καθώς και ευρωπαϊκές διασυλλογικές και εθνικές διοργανώσεις στο μπάσκετ, EuroLeague, EuroCup, FIBA, Lega Basket Serie A.

    Η Cosmote TV εκτός από την Premier League για φέτος, μεταξύ άλλων έχει εξασφαλίσει, έως και την αγωνιστική περίοδο 2023 – 24, τους 137 αγώνες του UEFA Champions League, από τη φάση των play-offs έως και τον τελικό,  UEFAEuropa League, UEFA Europa Conference League, Serie A (Ιταλία) Liga Portugal Bwin, Tinkoff Russian Premier Liga, Copa del Rey (Ισπανία) Copa Libertadores και Copa Sudamericana (Λατινική Αμερική) καθώς και από μπάσκετ  τους αγώνες ΝΒΑ, WNBA, ACB Liga Endesa, VTB United League και Turkish Basketball Super League.

    Διαβάστε επίσης

    Ο ΟΤΕ πουλά την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και αποκτά το 100% της κινητής
    Κοντά σε big deal Σταθόπουλος και Wind – Όλες οι πληροφορίες και το παρασκήνιο
    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League



    ΣΧΟΛΙΑ