• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτσι πανηγύρισε την ιστορική νίκη

    • NewsRoom

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals πέτυχε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με το εκπληκτικό 2-0 τον Γερμανό κάτοχο του τίτλου, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο Λονδίνο.

    Μετά τη νίκη του, ο 21χρονος κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατευθύνθηκε προς την κάμερα και πανηγύρισε γράφοντας πάνω της «Assassin’s Creed», παραπέμποντας στο γνωστό βιντεοπαιχνίδι.

    «Ήμουν από την αρχή ήρεμος και αυτό είναι το μεγαλύτερό μου όπλο», αποκάλυψε ο Τσιτσιπάς αναφερόμενος στη θριαμβευτική νίκη του.

    «Η ηρεμία μου στο γήπεδο λειτουργεί σαν μηχανισμός αιφνιδιασμού θα έλεγα, γιατί περιμένει ο αντίπαλός μου ότι κάποια στιγμή θα εκτονωθώ, θα νευριάσω. Αλλά εγώ τώρα είμαι πάντα ήρεμος, κλεισμένος στον εαυτό μου και προσπαθώ να βρω λύσεις οι οποίες μου δημιουργούν νέες ευκαιρίες.

    Αυτή την περίοδο νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό με βοηθάει ανεξάρτητα από το πού παίζω να συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι μου, να μην σκέφτομαι άλλα πράγματα», είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να κάνει ένεση για να αγωνιστεί, καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι», συμπλήρωσε.

    Ο Τσιτσιπάς δεν περίμενε, όπως παραδέχτηκε στο κορτ μετά το τέλος της αναμέτρησης, πως θα του πάει τόσο καλά το παιχνίδι και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ, η οποία θα κρίνει και την πρώτη θέση στον όμιλο.

    «Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου, έκανα τα πάντα σωστά. Δεν ήμουν μόνος στο γήπεδο, αλλά με πάρα πολύ κόσμο. Απλά παίζω το παιχνίδι μου, έχω καθαρό πλάνο στο μυαλό μου, τι πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο όταν οι αντίπαλοι βρίσκουν λύσεις στο παιχνίδι σου.

    Πρέπει προσαρμοστείς και εγώ προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να βελτιωθώ κυρίως στο σερβίς μου. Ο Ναδάλ είναι ένας από τους καλύτερους και δεν θα είναι εύκολο ματς. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και πειθαρχία γιατί παίζει πολύ καλό τένις. Θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να τον κερδίσω», είπε μεταξύ άλλων.

    Οι δηλώσεις μετά τη νίκη:

    Highlights:



    ΣΧΟΛΙΑ