• sports

    Συμφωνία ορόσημο UEFA και ECA

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν

    Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν


    Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA) και η ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων(ECA) υπέγραψαν συμφωνία ορόσημο για την ενίσχυση του μέλλοντος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ένα ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) που παρατείνει τη συνεργασία τους έως το 2030.

    «Οικοδομώντας μια σχέση που εκτείνεται πλέον σε περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, το νέο Μνημόνιο θα αναβαθμίσει τη συνεργασία τους για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων», ανέφερε η UEFA.

    «Στο επίκεντρο αυτής της συμφωνίας βρίσκεται η πλήρης δέσμευση για την ενίσχυση των βασικών αρχών της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου που υπερασπίζονται οι οπαδοί σε όλη την Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο της UEFA ως το ευρωπαϊκό διοικητικό όργανο και το ανοιχτό σύστημα προαγωγής και υποβιβασμού που τελικά καταλήγει στην πρόκριση για ένα ανοιχτό μοντέλο ευρωπαϊκών διοργανώσεων», προσθέτει και συνεχίζει:

    «Κεντρικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η κοινή προτεραιότητα για την καλλιέργεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συλλόγων σε κάθε επίπεδο. Αυτό θα εκδηλωθεί μέσω ενός νέου μοντέλου κατανομής εσόδων για τον κύκλο 2024-2027, το οποίο υπερηφανεύεται για μια άνευ προηγουμένου αύξηση των πληρωμών αλληλεγγύης που θα ωφελήσει τους συλλόγους στις εγχώριες διοργανώσεις πρωταθλημάτων.

    Το μερίδιο που προορίζεται στο νέο κύκλο για συλλόγους που δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA θα αυξηθεί συνολικά στο 10%: εκτός από το 3% που προορίζεται για συλλόγους που αποκλείστηκαν στους προκριματικούς γύρους, το μερίδιο για συλλόγους που δεν συμμετείχαν καθόλου θα αυξηθεί στο 7%, (από το τρέχον 4%), εξασφαλίζοντας 440 εκατ. ευρώ ανά σεζόν – δηλαδή 1,32 δισ. ευρώ σε ολόκληρο τον κύκλο – σε αυτό που είναι το μοναδικό πρόγραμμα αναδιανομής για συλλόγους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.»

    Επίσης, UEFA και ECA συνεχίζουν την προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις διοργανώσεις του γυναικείου ποδοσφαίρου, δημιουργώντας τα θεμέλια για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο γυναικείο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα και επιχειρηματικό μοντέλο.

    «Αυτό το νέο Μνημόνιο στηρίζεται στη σταθερή βάση συνεργασίας μεταξύ UEFA και ECA για την ενίσχυση της ανοιχτής και βασισμένης σε αξίες ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου που γιορτάζεται από τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Θα φέρει συνέχεια, σταθερότητα και υγιή ανάπτυξη που θα ωφελήσει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης», είπε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί δήλωσε:

    «Αυτό το ανανεωμένο Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της ECA και της UEFA μέχρι το 2030 είναι φανταστικά νέα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

    Καθώς η οικογένεια της ECA συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε μέγεθος, εκπροσωπώντας συλλόγους όλων των μεγεθών σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης, προσβλέπουμε στη συνεχιζόμενη εποικοδομητική, συνεργατική και αξιόπιστη σχέση μας με την UEFA, τον πιο σημαντικό εταίρο της ECA».

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities: Πρωτιά στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Αύγουστο 

    Attica Group – Δολοφονία Blue Horizon: Στον Εισαγγελέα έφτασαν ο καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε χαμηλά 12ετίας η μετοχή – Τι σκέφτονται οι Γκλέιζερς για την πώληση



    ΣΧΟΛΙΑ