• sports

    Ρότζερ Φέντερερ: Μιλά για τα παιδιά και τους γονείς του, λίγο πριν αποχαιρετήσει το τένις

    • NewsRoom
    Ρότζερ Φέντερερ

    Ρότζερ Φέντερερ


    Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο θρύλος του τένις, λέει λίγο πριν αποσυρθεί, ότι οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στο να γίνει πατέρας.

    Ο 20 φορές νικητής του Grand Slam, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πατέρας των δίδυμων κοριτσιών Myla και Charlene, 13 ετών, καθώς και των δίδυμων αγοριών Lenny και Leo, 8 ετών, με τη σύζυγό του Mirka.

    «Έχω δίδυμα κορίτσια, τη Μάιλα και τη Σαρλίν. Γεννήθηκαν το 2009, μόλις έγινα το Νο. 1 του κόσμου», είπε την Τετάρτη σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο TODAY.

    «Τα κορίτσια γεννήθηκαν, και από εκείνη τη στιγμή, το 2010 και το 2011, δεν κέρδισα κανένα σλαμ. Θυμάμαι ότι άλλαξα πάνες, έκανα μπάνιο τα κορίτσια και απλώς ήμουν μπαμπάς. Αλλά μετά όταν γεννήθηκαν τα αγόρια, αυτό άλλαξε το σκηνικό, προφανώς, γιατί το να είσαι στα γήπεδα με τέσσερα παιδιά κάθε εβδομάδα ήταν τουλάχιστον δύσκολο. Και από το να είμαι ίσως ο κυρίαρχος, έγινα ο αμφισβητίας. Και αυτός ο ρόλος μου άρεσε επίσης».

    Σε επισήμανση ότι δεν θα επέμεναν όλοι οι αθλητές να πάρουν την οικογένειά τους στα γήπεδα μαζί τους, ο Φέντερερ είπε ότι ήταν άστοχο.

    «Ω, ήταν ο μόνος τρόπος», είπε. «Ποτέ δεν θα ταξίδευα χωρίς τα παιδιά μου, θα προτιμούσα να αποσυρθώ. Τότε θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθώ πριν από 10 χρόνια».

    Ο Federer έδωσε στους γονείς του τα εύσημα που τον μεγάλωσαν, ενώ παράλληλα τον άφησαν να ωριμάσει.

    «Υποθέτω ότι είχαν καλή ισορροπία», είπε.

    Απλώς δεν τους άρεσε όταν πήγαιναν όλα τα Σαββατοκύριακα για τουρνουά τένις και εγώ συμπεριφερόμουν σαν παλαβός στο γήπεδο και φώναζα, ούρλιαζα και σχολίαζα, πετούσα ρακέτες και δεν ήμουν επαγγελματίας και δεν είχα ό,τι χρειαζόμουν έτοιμο ή οτιδήποτε άλλο».

    «Όλη η γενιά των φίλων μου, ήμασταν όλοι ίδιοι. Ήμασταν όλοι τρελά τρελοί εκείνη την εποχή», πρόσθεσε.

    Οι ομάδες και οι οικογένειες Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ

    Η απόφαση του Φέντερερ να αποσυρθεί θα βάλει τέλος στην αντιπαλότητά του με άλλους μεγάλους στο παρκέ, συμπεριλαμβανομένου του Ράφαελ Ναδάλ. Αυτή η αντιπαλότητα τελικά έδωσε τη θέση της στον θαυμασμό και τη φιλία, την οποία ο Φέντερερ πιστώνει στο σεβασμό που έχουν ο ένας για τον άλλον και τις οικογένειές τους.

    «Νομίζω ότι και οι δύο οικογένειες σέβονται πολύ η μία την άλλη, οι γονείς μου, οι γονείς του», είπε ο Φέντερερ. «Και οι δύο ομάδες, ναι, είχαμε τις εντάσεις μας, αλλά νομίζω ότι, γενικά, πάντα εγώ και ο Ράφα, ήμασταν πάντα σε θέση να έχουμε ψυχραιμία. καθόλη τη διάρκεια.»

    Ο Φέντερερ, αναμένεται να παίξει μια τελευταία φορά στο Laver Cup στο Λονδίνο στις 23 Σεπτεμβρίου και λέει ότι ελπίζει πως έκανε το παιχνίδι περήφανος.

    «Νιώθω ότι ωθήσαμε το τένις στη σωστή κατεύθυνση», είπε. «Και νομίζω ότι το έκανα με τον δικό μου τρόπο. Έμεινα πάντα πιστός στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που φαινόταν ότι αγαπούσαν να με παρακολουθούν να παίζω, και αυτό, υποθέτω ότι είναι το απόλυτο κομπλιμέντο».

    Η selfie του Φέντερερ με τους κορυφαίους της Ευρώπης

    Selfie με τους καλύτερους τενίστες της Ευρώπης έβγαλε ο Ρότζερ Φέντερερ, λίγο πριν την έναρξη του  Laver Cup, στο Λονδίνο.

    Το τουρνουά διεξάγεται από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 25 με τον Φέντερερ να δίνει την τελευταία του παράσταση ως επαγγελματίας συμμετέχοντας στην ομάδα της Ευρώπης.

    Ο Ελβετός τενίστας δεν έχασε ευκαιρία να φωτογραφηθεί με φόντο το London Bridge, παρέα με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

    Ανάμεσά τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κάσπερ Ρουντ, ο Άντι Μάρεϊ, ο Ματέο Μπερετίνι αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, οι οποίοι αποτελούν μέλη της Team Europe στο Laver Cup.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer)

    Πηγή: healthstories.gr 

    Διαβάστε επίσης:

    Οι διεθνείς στον ΟΠΑΠ: «Με τον Πογέτ αποκτήσαμε νοοτροπία νικητή»

    Βραδιά εθνικών ομάδων απόψε με κρίσιμα παιχνίδια στο Nations League



    ΣΧΟΛΙΑ