• sports

    Μουντιάλ 2022: Η FIFA πρότεινε ως έδρα για τα προκριματικά και την Αθήνα

    • NewsRoom


    Η εφημερίδα Ovacion (Ουρουγουάη), αλλά κι άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε Νότια Αμερική κι Ευρώπη, αναφέρει πως η FIFA πρότεινε στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (Conmebol) να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 5ης και 6ης αγωνιστικής για το Μουντιάλ 2022 σε Αθήνα, Βουδαπέστη και Βουκουρέστι.

    Μεταξύ αυτών των αγώνων συγκαταλέγεται το σούπερ ντέρμπι της Βραζιλίας με την Αργεντινή, η δε πρόταση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έγινε για να ξεπεραστούν τα πολύ σοβαρά εμπόδια που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίοι σύλλογοι της «Γηραιάς Ηπείρου» δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν στους διεθνείς τους να ταξιδέψουν στη Νότια Αμερική, αφού μετά την επιστροφή τους θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να νοσήσουν, λόγω της διασποράς του ιού στη μακρινή ήπειρο.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, προτείνοντας οι αγώνες για 5η και 6η αγωνιστική να γίνουν σε Βουδαπέστη, Αθήνα και Βουκουρέστι.

    Σήμερα το απόγευμα, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, οι επικεφαλής των ομοσπονδιών-μελών της Conmebol θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Ινφαντίνο, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα. Πάντως, ο Ντομίνγκες αναμένεται να παρουσιάσει στη FIFA εγγυήσεις, ώστε οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να καμφθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ